Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives, nomenat Arquebisbe 'Ad Personam' per Benet XVI

Joan-Enric Vives, nomenat Arquebisbe 'Ad Personam' per Benet XVI

La distinció l'equipara als caps de les arxidiòcesi, malgrat que es manté la condició de diòcesi per al Bisbat d'Urgell La Santa Seu li reconeix el treball com a bisbe i com a copríncep d'Andorra
Joan-Enric Vives
19/03/2010 12:12

El bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, ha estat distingit pel Sant Pare Benet XVI amb la concessió del títol i dignitat d’Arquebisbe Ad Personam; és a dir, “a títol personal”.

La nova distinció equipara monsenyor Vives als altres Arquebisbes que estan al front de les Diòcesis que són Arquebisbats, tant metropolitans com no. De tota manera, el Bisbat d’Urgell continuarà essent un Bisbat ò Diòcesi, sense esdevenir Arquebisbat o Arxidiòcesi. I continua essent sufragani de l’Arquebisbat metropolità de Tarragona.

En el Decret de concessió d’aquest títol, s'assenyala que se li atorga "no solament en reconeixement dels seus mèrits i del zel pastoral a la Diòcesi, sinó també tenint present la singular condició del Bisbat d’Urgell amb vista al rang del seu territori, que inclou el Principat d’Andorra".

Monsenyor Vives ocupa els càrrecs de Bisbe i Copríncep des del 12 de maig de 2003, i va prestar el seu jurament com a Cap d’Estat del Principat d’Andorra el 10 de juliol de 2003 a la Casa de la Vall.

El lliurament de la distinció la farà el 10 d’abril el nunci de Sa Santedat a Andorra i Espanya, Mons. Renzo Fratini, en el marc d'una Eucaristia d’acció de gràcies a la Catedral de Santa Maria.

Mostrar formulari de contacte