Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives convida els representants andorrans a "treballar pel bé comú" de cara a la següent legislatura

Joan-Enric Vives convida els representants andorrans a "treballar pel bé comú" de cara a la següent legislatura

En la tradicional recepció de Nadal al Palau Episcopal, l'arquebisbe i copríncep també demana una alta participació a les eleccions generals previstes al Principat per aquest any vinent

Recepció de Nadal de Joan-Enric Vives a autoritats i associacions d'Andorra, al Palau Episcopal de la Seu (Foto: Consell General d'Andorra)
Recepció de Nadal de Joan-Enric Vives a autoritats i associacions d'Andorra, al Palau Episcopal de la Seu (Foto: Consell General d'Andorra)
23/12/2022 09:55

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha animat els ciutadans andorrans a participar a les eleccions generals previstes per aquest any vinent. En la tradicional recepció a autoritats i associacions del Principat, aquest dijous al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell, Vives ha recordat que els comicis serveixen per "triar els representants i dirigents que han de legislar i governar el Principat els pròxims quatre anys" i per això considera important que hi hagi el màxim possible de participació. Alhora, ha demanat als representants que surtin elegits que "pensin i treballin pel bé comú a llarg termini".

Enllaçant amb aquest futur polític, Joan-Enric Vives va assenyalar que Andorra afronta temps "complexos" però alhora "apassionants", per adaptar-se als grans canvis que hi ha actualment arreu del món, tant a nivell social com econòmic. En aquest punt, el copríncep episcopal es va referir novament a les actuals negociacions per arribar a un Acord d'Associació amb la Unió Europea, però també als diversos acords subscrits enguany o en anys anteriors amb organismes internacionals i a "la incertesa que el canvi climàtic projecta sobre el nostre futur". Sobre aquesta qüestió, Vives considera que actualment "cal superar una visió utilitarista, egocèntrica i explotadora de la naturalesa i compartir-la amb responsabilitat i justícia entre tots els pobles del món i amb les futures generacions".

Al discurs també es va referència a la guerra d'Ucraïna i les conseqüències que ha tingut per a tot Europa, també per a Andorra, en forma d'una inflació desbocada de l'energia i d'aliments i serveis bàsics. El cap d'Estat va indicar que s'ha fet un esforç per donar suport als afectats, però que la solució real passa perquè "s’arribi aviat a un acord internacional just que faci callar les armes", si bé celebra el fet que "a societat andorrana ha donat prova, un cop més, del seu compromís amb el dret internacional i la pau, i la seva solidaritat amb els refugiats".

El copríncep va acabar el discurs destacant que aquest 2023 se celebrarà el 30è aniversari de la Constitució andorrana, per la qual cosa ha animat a "fer memòria agraïda del procés que ens hi va portar i del gran avenç que aquesta fita va suposar".

Mostrar formulari de contacte