Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Ferrer dóna a conèixer les restes de l'escriptura dels íbers a la Cerdanya

Joan Ferrer dóna a conèixer les restes de l'escriptura dels íbers a la Cerdanya

23/06/2010 16:32

El Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir el cap de setmana passat una conferència sobre la llengua i l'escriptura dels íbers a la Cerdanya, a càrrec de Joan Ferrer i Jané i organitzada pel Grup de Recerca.

A la xerrada es va fer un repàs de les diferents escriptures paleohispàniques de la península Ibèrica, posant èmfasi a l'alfabet ibèric nord-oriental. A continuació es van desenvolupar les diferents hipòtesis sobre l'origen i parentius de la la llengua ibèrica i finalment es va parlar del corpus d'inscripcions ibèriques en roques a la Cerdanya.

Segons Joan Ferrer, la Cerdanya és un cas excepcional ja que conserva la major part de les inscripcions ibèriques sobre roca que es coneixen a la península ibèrica. De pas, va anunciar el descobriment de 9 noves inscripcions que no es coneixien fins ara. D'altra banda, es tracta d'inscripcions molt peculiars, d'estil lingüístic diferent a la d'altres
inscripcions sobre ceràmica o sobre plom trobades a la península. Això podria apuntar, juntament amb les dades que recentment s'estan obtenint de les excavacions del Castellot de Bolvir, a una cultura autòctona diferenciada de la d'altres indrets.

Mostrar formulari de contacte