Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Ganyet publica el llibre d'imatges urbanes 'Pell'

Joan Ganyet publica el llibre d'imatges urbanes 'Pell'

L'obra recull les fotografies captades en diversos viatges per ciutats de la Mediterrània, que ha presentat en exposicions els darrers anys. La presentació és aquest dijous, a 2/4 de 7 de la tarda, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell

'Pell' (Joan Ganyet)
'Pell' (Joan Ganyet)
17/04/2019 11:56

Joan Ganyet presenta a la Seu d'Urgell el llibre Pell, un recull de fotografies urbanes marcades per l'atenció en els detalls. L'obra es donarà a conèixer aquest dijous, dia 18, a 2/4 de 7 de la tarda a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell. A banda de l'autor, a l'acte també hi intervindran l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, i el diplomàtic urgellenc Eugeni Bregolat.

El llibre, editat per Salòria, consta de 112 fotografies, fruit de l’observació dels murs de ciutats històriques del Mediterrani (Venècia, Roma, Atenes, Barcelona, Sevilla, Bèrgam, Andorra la Vella, Tarragona, Dubrovnik, Palerm) al llarg de diversos viatges entre els anys 2013 i 2018. Per Ganyet, "no hi ha bressol més fecund de civilitzacions, mites, cultures i paisatges que la Mediterrània; la seva llum no té parió".

Pell compta amb el pròleg de l'artista urgellenc Perico Pastor, que defineix el llibre com "un conjunt d’imatges de fragilitat, de pas del temps inexorable, però també de dibuixos evocadors que el temps ens regala: núvols, sang, geometria, oblit, sol, blat, alfabets perduts, estampes esborrades o velades per esquitxades de calç, com per recordar-nos que el tema no és la glòria del Renaixement, el treball del geni, sinó la nostra resiliència, el nostre infatigable teixir, gratar, bastir, pintar, en una lluita amb la Natura que esdevé diàleg quan admetem que no la podem guanyar".

A Pell, les fotografies s’acompanyen amb textos de l'autor i amb introduccions de Perico Pastor, Ermengol Puig, Josep M. Ubach, Vicenç Mateu i Joan Antoni Solans. Totes les fotografies han estat exposades durant aquests cinc anys a les principals ciutats de Catalunya i del Principat d’Andorra.

Joan Ganyet Solé, nascut el 1946, és arquitecte de professió. Va ser alcalde de la Seu d’Urgell entre 1983 i 2003. També ha estat diputat al Parlament de Catalunya, senador, president de la Comissió Interpirinenca de Poders Locals, secretari general de la Comunitat de Treball dels Pirineus i director general d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya. És membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

Mostrar formulari de contacte