Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Ordi, escollit nou president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Joan Ordi, escollit nou president de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Es marca el repte de fomentar l’equilibri entre els diferents actors del territori i impulsar el sector agroalimentari, ramader i turístic local. Per a aquest any està previst, entre d'altres qüestions, aprovar l’ampliació de l'espai natural
Reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu (Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat)
20/05/2016 18:10

La Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu ha escollit aquest divendres Joan Ordi com a nou president de l’organisme, donant relleu a l’exdiputat al Parlament de Catalunya Agustí López. Ordi, de 44 anys, és llicenciat en Filologia catalana i va ser alcalde de Llavorsí i conseller comarcal del Pallars Sobirà durant la legislatura 2008-2011. En la seva trajectòria destaca "la forta implicació en el teixit associatiu de la comarca, el seu dinamisme i un gran coneixement del territori".

Els reptes més importants del nou president seran la conservació del patrimoni natural i cultural del parc; la regulació de la fauna salvatge; l’equilibri entre els diferents actors de la zona; l’impuls del sector agroalimentari, el sector ramader i el sector turístic, a més de reprendre la gestió forestal sostenible amb el foment de l’ús de la biomassa.

Seguiment dels programes LIFE

Durant la celebració de la Junta Rectora s’ha presentat els resultats i les properes accions de dos projectes LIFE molt vinculats al parc: El Piroslife i el Limnopirineus.

Pel que fa al programa per a la consolidació d’una població d’óssos al Pirineu central, s’ha exposat les diferents línies d’acció, com la prevenció de danys a la ramaderia (amb pastors, gossos de protecció, cabanes, tancats electrificats de les arnes d’abelles o vaquers); l’educació ambiental als escolars; el seguiment de la població d’óssos, així com la realització de processos participatius i de comunicació. També s’ha explicat les accions que es duran a terme aquest any en conservació, entre les que destaca l’alliberament d’un nou exemplar d’ós bru.

En relació amb les accions del Projecte LIFE Limnopirineus realitzades en l’àmbit del parc, en destaca la pràctica eliminació del barb roig a l’estany Closell i la recuperació de la seva transparència. Durant el 2016 continuaran les tasques d’eradicació d’aquesta espècie invasora, incloent l’Estany de Rovinets i Naorte, i la construcció de la passera de fusta del Pla de Sotllo, per evitar malmetre més la mollera que hi ha.

Més actuacions programades

Finalment, aquest divendres s’ha presentat el programa d’actuacions i el pressupost del parc per aquest 2016, de més d'1,5 milions d’euros. El pressupost inclou les despeses dels dos projectes LIFE que es realitzen en el seu àmbit. Es preveu ampliar la brigada de manteniment en vuit persones; aprovar l’ampliació del parc; iniciar les primeres accions previstes del nou projecte POCTEFA GREEN de la Xarxa de Parcs Pirinencs, recentment aprovat; finalitzar el Pla de Desenvolupament Local sostenible de les Valls de Cardós; iniciar la regulació en modalitat pagament de la pista de Boet que serveix per accedir a la Pica d’Estats, i signar el manifest transfronterer per crear la marca del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, entre d’altres.

Mostrar formulari de contacte