Joan Reñé defensa la "transparència, rigor i honestedat" de la seva gestió a la Diputació de Lleida
El president de l'ens es mostra "indignat" per l'operatiu judicial d'aquest dimarts i l'atribueix a "personatges interessats a desacreditar" el seu equip, alhora que reclama "celeritat" en la resolució de la investigació
El president de la Diputació de Lleida, Joan René, ha negat haver "rebut mai cap comissió ni haver actuat en benefici de ningú" i ha posat en valor la "transparència, rigor i honestedat" de la seva gestió. Reñé s'ha mostrat "indignat" per l'operatiu judicial d'aquest dimarts, en el transcurs del qual va ser detingut a casa seva pels Mossos i traslladat posteriorment a la seu de la Diputació i al jutjat número 1 de Lleida, que finalment va suspendre'n la detenció i el va deixar en llibertat, pendent dels càrrecs.
Aquest dimarts al vespre, poc després de quedar en llibertat, Reñé va oferir una roda de premsa en què va explicar que s'ha negat a declarar davant dels Mossos d'Esquadra i que "el que hagi de dir ho farà davant del jutge". El president de l'ens provincial ha qualificat de "falsos i absurds" els fets pels quals se l'investiga. Per això, ha reclamat "celeritat" a la justícia per tal de poder acreditar la seva "absoluta honorabilitat i honestedat". Finalment, ha afirmat que no es planteja dimitir "en cap cas" i que aquest dimecres reprèn la seva agenda institucional amb normalitat.
Joan Reñé es mostra convençut que la manera d'actuar de la Diputació sota el seu mandat ha estat "sempre i en tots i cadascun" dels procediments de contractació i licitacions "transparent, pública i ajustada a dret", tal com "ratifiquen tots els informes favorables de la intervenció i la secretaria general". Reñé afirma que la seva conducta personal i institucional "ha estat i és irreprotxable" i assegura que "mai" no ha rebut comissions ni ha actuat "en benefici de ningú", tal com ja havia manifestat ara fa tres anys. I és que l'operatiu judicial d'aquest dimarts no es basa en un cas nou sinó en una denúncia anònima presentada ara fa quatre anys i que el jutjat número 1 de Lleida va admetre el gener de 2016, a instàncies de la fiscalia.
Rerefons polític
El també president de la Vegueria de Lleida del PDeCAT ha exposat que ha "col·laborat en tot i per a tot amb la justícia" i que "no seguirà fent". Reñé ha manifestat la seva "indignació" i "impotència" contra "una trama de personatges" interessats en "desacreditar la seva honorabilitat i la dels seus equips" i ha defensat que l'única voluntat és la "de servei a la comunitat, a les terres de Lleida i al país". En aquest sentit, ha ironitzat amb el fet que s'hagués assabentat "per la ràdio" de la seva detenció, cosa que indicaria que, com en d'altres desplegaments semblants a Catalunya, diversos mitjans ja estaven avisats de l'operatiu abans no comencés. Un cop al despatx, la policia va dut a terme un buidatge d'un ordinador i es va emportar alguns documents, segons ha informat.
Reñé ha agraït les mostres de suport rebudes després de la seva detenció i ha exposat que la resta de persones vinculades a la Diputació de Lleida que han estat detingudes aquest dimarts han quedat en la mateixa situació de llibertat que ell.
El PP exigeix la dimissió de Reñé
De la seva part, el PP de Lleida ha exigit la dimissió de Joan Reñé. La presidenta provincial de la formació popular, Marisa Xandri, ha instat Reñé a ''exercir la seva defensa des dels jutjats, com qualsevol ciutadà, i no des de l'ens que presideix'' i l'ha titllat de "president presumptament corrupte''.
Tot i matisar que respectaran les resolucions judicials, Xandri ha reclamat a Reñé que ''s'aparti del seu càrrec per salvaguardar la imatge de la Diputació de Lleida'', on actualment el PP només hi té un escó. La dirigent popular ha definit l'operatiu com "el cas 3% de Lleida" i, tot i que ahir tots els detinguts van ser posats en llibertat, en espera de ser citats pel jutge, Xandri dóna per fer "que CDC s'ha enriquit" al territori "a base de comissions il·legals a canvi de concessions d'obra pública''.