Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan Ribó Canut, originari d'Adrall, podria ser el nou alcalde de València

Joan Ribó Canut, originari d'Adrall, podria ser el nou alcalde de València

El veterà polític es perfila com a batlle si prospera l'acord per desbancar Rita Barberá Nascut el 1947, Ribó va marxar de l'Alt Urgell per estudiar i ha estat professor a la UPV i diputat a les Corts Valencianes

Joan Ribó Canut
Joan Ribó Canut
26/05/2015 16:06

La ciutat de València podria tenir un nou alcalde originari d'Adrall. Joan Ribó Canut, portaveu de la Coalició Compromís, es perfila com el principal candidat per substituir Rita Barberá (PP) si prospera un acord amb el PSOE i València en Comú (VALC) per desbancar a qui ha estat la batllessa des de 1991.

A les eleccions de diumenge, el PP va perdre la meitat dels 20 regidors que tenia fins ara i Barberá es va quedar només amb el 25% de vots, quasi empatada amb la llista de Ribó, que obté 9 representants. Aquests, sumats als 5 del PSOE i als 3 de VALC, formen la majoria suficient. En declaracions als mitjans locals, Ribó ja ha expressat la intenció d'arribar a un acord.

Expert en tecnologia d'aliments

Tot i haver nascut a Manresa, l'any 1947, Joan Ribó Canut té les seves arrels familiars a l'Alt Urgell i, de fet, va viure a Adrall durant tota la infància i l'adolescència, fins que es va traslladar a Barcelona per fer els estudis de Batxillerat. Més tard, es va establir a València per estudiar Enginyeria Agrònoma. És expert en tecnologia d'aliments i en plaguicides no contaminants i té el doctorat per l'Institut Agroquímic de València, on va publicar vuit treballs d'investigació, i ha dirigit tres tesis doctorals. També ha estat set anys professor a la Universitat Politècnica valenciana. Més tard va esdevenir catedràtic i professor en instituts de secundària.

Joan Ribó Canut va entrar en política a la transició amb el moviment Cristians pel Socialisme com a militant del Partit Comunista. El 1992 va esdevenir secretari general d'EUPV a la ciutat de València, i el 1997 va assumir aquest càrrec a nivell autonòmic. El 2003 va ser rellevat per Glòria Marcos.

Entre 1995 i 2007, Ribó va ser diputat a les Corts Valencianes. Va decidir deixar la política activa per la crisi interna d'EUPV, d'on va ser expulsat al 2008, fins que el 2010 va tornar com a candidat municipal de la nova Coalició Compromís, que el 2011 va obtenir un 9% dels vots i que ara ha assolit el 23,5%. Al seu perfil, l'alcaldable es defineix com "d'esquerres, valencianista i ecologista".

Mostrar formulari de contacte