Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joel Font i Eugeni Bregolat clouen les jornades sobre el futur dels Pirineus

Joel Font i Eugeni Bregolat clouen les jornades sobre el futur dels Pirineus

En les conclusions també han intervingut Ventura Roca i el coordinador de Mover Montañas, Álvaro Carrasco
11/05/2007 15:41

Les jornades sobre el futur del Pirineu s'han tancat avui amb la intervenció, entre d’altres, del ministre d’Agricultura del Govern d’Andorra, Joel Font, i l’ambaixador espanyol al Principat, Eugeni Bregolat.

Joel Font ha afirmat que “els Pirineus és una riquesa que hem de valorar i mimar” i va posar l’accent en què els programes per mantenir el medi rural segueixen sent necessaris. De la seva banda, Bregolat creu que “les zones de muntanya tenen una problemàtica molt particular, marcada pel despoblament, i això demana un esforç per buscar noves formes de mantindre la gent al territori”. Tots dos responsables polítics han coincidit a considerar “molt important” l’anunci de compra de l’aeroport de la Seu de cara a atraure gent i inversions al Pirineu.

 També en la cloenda, el president del Consell Comarcal, Ventura Roca, ha advertit: “S’ha parlat del paper dels pagesos com a jardiners, però això serà així si es poden guanyar la vida amb dignitat; ser jardiners i res més no pot funcionar”. 


L’organitzador de les jornades i coordinador del projecte Mover Montañas, Álvaro Carrasco, ha explicat que actes com aquest “volen posar de manifest la situació crítica que viuen les muntanyes, i que és d’abast global i a la qual podem posar remei si volem mantenir els valors intrínsecs”.

Mostrar formulari de contacte