Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Ausàs surt en defensa de les vegueries

Jordi Ausàs surt en defensa de les vegueries

El conseller de Governació critica els qui volen presentar el projecte "com un caprici o un invent" i nega que s'augmenti el nombre d'administracions Alhora, reivindica que el desenvolupament de Catalunya no es basi només en les principals àrees urbanes

Jordi Ausàs - Parlament
Jordi Ausàs - Parlament
04/01/2010 11:36

Jordi Ausàs ha trencat el silenci dels darrers dies i ha reiterat la defensa de la divisió de Catalunya en vegueries, en resposta al nerviosisme i a l'allau de polèmiques territorials que ha despertat la possible aprovació del projecte. El conseller de Governació i Administracions Públiques ha retret als contraris al canvi que intentin fer creure que la proposta sigui "un caprici o un invent pensat a última hora". També ha negat de manera rotunda l'argument que s'augmentarà el nombre d'administracions, ja que l'únic que faran les vegueries és substituir les diputacions provincials.

En l'article Superar la divisió territorial, publicat aquest diumenge pel diari Avui, Ausàs s'ha mostrat ferm en la intenció que el Govern aprovi l'avantprojecte aquest mes. El conseller afirma que això és "pensar i actuar amb sentit d'Estat", ja que Catalunya té el mateix dret que qualsevol país a "dotar-se d'estructures administratives i organitzar-se territorialment com creu adient en cada moment'. Així, el dirigent pirinenc defensa que les vegueries respondran "a les modernes necessitats d'un país que es vol actiu, ben equilibrat i ben cohesionat; competitiu, que dóna valor i aprofita el potencial de tot el territori".

El titular de Governació recorda als contraris que les vegueries han estat des de sempre un els objectius del catalanisme polític, i advoca per construir un país que no estigui "abocat exclusivament a la gran ciutat", sinó amb "una xarxa de territoris amb potencial econòmic, polític i social". En aquest punt, Ausàs remarca "a totes les persones que no ho saben, o bé no ho volen veure", que "Catalunya és un país complex, marcat perquè la meitat de la població s'agrupa a l'entorn de Barcelona" i perquè, en canvi, "la futura vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, amb el 20% del territori, compta amb l'1% de la població".

Mostrar formulari de contacte