Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Banacolocha i Àlex Gorina, entre els convidats de Picurt

Jordi Banacolocha i Àlex Gorina, entre els convidats de Picurt

També hi serà present Roberto Cairo, que presentarà el seu curt Pandemònium El festival, que inclou activitats lúdiques i gastronòmiques, projecta un total de 52 audiovisuals

Jordi Banacolocha
Jordi Banacolocha
23/06/2011 10:41

Després de la inauguració amb un document inèdit de Val de Omar, les projeccions de Picurt, mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, presenten natura, esports extrems, documentals socials i etnogràfics i cinema infantil als cinemes Guiu de la Seu d’Urgell. El divendres 24 i el dissabte 25 la mostra tindrà lloc també al petit poble d’Artedó.

Entre els convidats que passaran per Picurt destaquen l’actor Jordi Banacolocha (molt popular per sèries com Ventdelplà o Nissaga de poder entre altres), el crític de cinema Àlex Gorina (amb una dilatada trajectòria de difusió del cinema a TV3 i Catalunya Ràdio entre altres mitjans), i l’actor Roberto Cairo (conegut per Cuéntame) que presentarà el seu curt Pandemònium.

Tot i ser més conegut per la seva faceta d’actor, Roberto Cairo també es posa de tant en tant rere la càmera. Dissabte serà a Artedó per presentar Pandemònium, que defineix com “un curt de terror quàntic” i que va estrenar el mes passat al Festival de Cortometrajes de Burgos: Urban Comercial. A Picurt es podrà veure el dissabte a la tarda a Artedó.

Cairo també és autor i director de teatre i la tardor passada va estrenar a la sala Muntaner de Barcelona Frenesí. El gran públic coneixerà Cairo pel seu paper de Desiderio a la sèrie Cuéntame, o també per altres treballs en sèries i pel•lícules com ara Amo tu cama rica, Fugitivas, Locos por el sexo (2006).

Àmplia oferta cinematogràfica

Aquest any Picurt projectarà 52 audiovisuals de 21 nacionalitats (Alemanya, Iran, Marroc, Espanya, Andorra, Mèxic, Brasil, França…). Hi ha obres excepcionals, totalment inèdites a Espanya i subtitulades expressament per a Picurt. Entre els títols d’aquest any destaquen produccions com Wild Pyrenees, Nanga Parbat, Felicita, Ultratrail Mont-blanc o Dolma. S'oferta també ficció i documentals, etnografia, temes socials i esports de muntanya. I també cinema infantil.

A més de les projeccions, la mostra va incloure ahir una jornada tècnica sobre audiovisual i Pirineu i diverses activitats lúdiques i gastronòmiques, com ara el sopar de la vaca dissabte a Artedó. Picurt és un esdeveniment cultural que actua com a dinamitzador de la comarca, que té repercussió econòmica en diversos àmbits.

Mostrar formulari de contacte