Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Fàbrega presenta públicament la seva candidatura a l'alcaldia per Junts per la Seu a les eleccions municipals del 2023

Jordi Fàbrega presenta públicament la seva candidatura a l'alcaldia per Junts per la Seu a les eleccions municipals del 2023

L'acte s'ha dut a terme aquest passat dissabte al pati de la Biblioteca Sant Agustí, amb la presència de les alcaldesses de Vic, Anna Erra, i de Girona, Marta Madrenas
Presentació de Jordi Fàbrega com a alcaldable de Junts per la Seu (Foto: Junts per la Seu)
22/06/2022 08:00

Jordi Fàbrega va oficialitzar dissabte passat la seva candidatura a l'alcaldia per Junts per la Seu d'Urgell a les eleccions municipals de 2023. El polític urgellenc va fer un acte públic al patí de la Biblioteca Sant Agustí, acompanyat pels regidors i regidores de Junts per la Seu i les alcaldesses de Vic, Anna Erra, i de Girona, Marta Madrenas. Durant la presentació, a la qual van assistir una seixantena de persones, va fer un repàs a la feina feta durant aquests primers anys de mandat a l’Ajuntament i va avançar els reptes de futur de la ciutat.

Fàbrega va començar el seu discurs amb un record per a totes les persones que lluiten contra els incendis, i va fer un esment especial als bombers i a l’alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, en representació de totes les persones que feien front als focs del sud de l’Alt Urgell. Pel que fa a la Seu, l'alcaldable va destacar la gestió de l’equip de govern municipal i en especial dels regidors de Junts durant aquests tres anys de legislatura, "molt marcats per la pandèmia". Respecte a la crisi de la COVID-19, el polític urgellenc, que en aquells moments era l’alcalde, incideix en el fet que "va ser una situació molt difícil per la ciutat, com ho va ser per tot el món". Tanmateix, destaca "la capacitat d’anticipació, la pinya amb tothom que va treballar de valent per minimitzar l’impacte sanitari, social i econòmic provocat pel coronavirus, la comunicació permanent amb la ciutadania i també les accions importants que es van fer des de l'Ajuntament de la Seu per actuar, tant en qüestions sanitàries com en ajuts socials per a famílies o ajuts directes a l’economia local".

Reptes assolits

En l'acte, l'alcaldable de Junts va plantejar els projectes que s’han fet realitat durant aquests tres anys de mandat. Un dels principals és la implantació del Grau Universitari d’INEFC Pirineus a la Seu d’Urgell. "Aquest és un gran projecte de present i de futur perquè estic convençut que serà la porta per créixer en més estudis universitaris a la ciutat", va defensar. El líder de Junts per la Seu també va ressaltar la inauguració del nou Centre d'Atenció Primària de la Seu, el consultori de Castellciutat o la consolidació de la capital de l'Alt Urgell com a ciutat de congressos, entre d'altres.

Fàbrega també va voler emfatitzar, amb dades d'empadronament a l'alça i d’atur a la baixa, com un senyal que la Seu "té un bon futur si el sabem jugar bé". Pel que fa al balanç, va destacar el bon funcionament del govern de coalició amb ERC "amb qui hem treballat i treballem colze a colze prioritzant la Seu per sobre de tot".

Projectes de futur

L’alcaldable de Junts per la Seu va posar èmfasi en els reptes que tindrà la ciutat durant els propers anys i va assenyalar la construcció del nou hospital de l'Alt Urgell com una de les grans prioritats. Al respecte va manifestar que "s’ha treballat i s’està treballant molt per aconseguir-ho", tant des del punt de vista de l’obtenció dels terrenys -fent un esment especial a la gran feina del Joan Gurrera, tinent d’alcalde d’urbanisme-, com des del punt de vista d’interlocució amb el Departament de Salut.

A banda, també va apuntar a la construcció de l’edifici docent d’INEFC Pirineus, pisos amb serveis per a gent gran, habitatges socials a cal Pensament o la posada en marxa del hub tecnològic de Castellciutat com a elements clau per a la ciutat en els anys que han de venir. L’actual vicealcalde va especificar que "molts d’aquests projectes es volen finançar amb els fons europeus Next Generation i per fer-los realitat cal molta feina d'equip, rigor i capacitat". I va afegir: "Aprofitarem a fons les oportunitats que la ciutat té en els anys vinents perquè la Seu faci un pas de gegant".

Suport de les alcaldesses Anna Erra i Marta Madrenas

L’acte el va introduir la tinent d’alcalde de Desenvolupament local i ocupació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, qui va remarcar de Fàbrega "el seu nivell de treball, esforç, vocació i talent" que han estat "clau" per a gestionar moments difícils, "però també per a aconseguir fer realitat projectes molt importants i transformadors per la ciutat". Font va indicar que Fàbrega "ha estat i desitgem que torni a ser un bon alcalde per la Seu, perquè te les capacitats i l’actitud, però sobretot la il·lusió per liderar la ciutat dels propers anys".

El vicealcalde de la Seu i candidat a l’alcaldia va estar acompanyat al faristol per dues alcaldesses d’important trajectòria a Catalunya: Anna Erra, de Vic i Marta Madrenas, de Girona. Totes dues coincideixen amb Fàbrega al Parlament de Catalunya. L’alcaldessa de Vic va destacar la bona elecció de Jordi com a alcalde "ja que reuneix les condicions i els valors que vols com a persona: té una dedicació plena, escolta la gent, sap treballar en equip, té un gran compromís amb tot el que fa i, sobretot, s’estima aquesta ciutat". L’alcaldessa Erra va cloure les seves paraules afirmant "quan anem a votar tots busquem la millor persona per ser alcalde i vosaltres ja el vau trobar: revalideu l’elecció".

Per la seva banda, l’alcaldessa de Girona va manifestar que per a ella era un acte "molt especial" ja que durant la pandèmia l’alcalde Fàbrega es va convertir en un referent, a la seva ciutat, "però també entre molts alcaldes”. L’alcaldessa de Girona va relatar que durant l’afectació de la COVID-19 es va crear un gran grup de batlles on es compartien neguits i propostes per atendre l’emergència des dels ajuntaments. "Us puc dir que el Jordi Fàbrega sempre va ser un dels alcaldes que més vam escoltar i ens va ajudar, aportant sentit comú i rigorositat", va asseverar. L’alcaldessa de Girona va subratllar que "el seu pas endavant per presentar-se de nou com alcalde, el fa per Junts, i això també té un valor amb la situació actual que vivim com a país".

Galeria d'imatges de l'acte

 

Mostrar formulari de contacte