Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Pasques i Ernest Costa publiquen 'Alinyà, muntanya viva'

Jordi Pasques i Ernest Costa publiquen 'Alinyà, muntanya viva'

El llibre testimonia el ric i variat patrimoni natural d'una de les valls més ben conservades del Pirineu La presentació es farà a Alinyà, el 21 d'abril a les 5 de la tarda
'Alinyà, muntanya viva'
11/04/2012 16:17

L'escriptor Jordi Pasques i el fotògraf Ernest Costa publicaran aquest Sant Jordi Alinyà, muntanya viva. És un llibre de textos i imatges que vol "testimoniar per què Alinyà és tot un referent de la conservació respectuosa i sostenible, tant del patrimoni natural i arquitectònic com de l’activitat humana tradicional al Prepirineu català". S'hi podrà trobar 250 fotos. 

La presentació es farà al mateix poble d'Alinyà, dissabte dia 21 a les 5 de la tarda. Segons expliquen els autors, "Alinyà és una vall de gran extensió i fort desnivell", per la qual cosa ofereix una "gran diversitat paisatgística, des dels cims nevats fins a les planes conreades", i que "ha conservat la seva bellesa gairebé inalterada gràcies al difícil accés i a la protecció dels seus espais".

Bona part de la vall forma part de l’anomenada Finca d’Alinyà, adquirida el 1999 per l’Obra Social de Catalunya Caixa, que ha volgut fer d’aquest entorn un referent de l’economia rural, el turisme i la conservació. 

Jordi Pasques i Canut (Oliana, 1964) és estudiós del patrimoni arqueològic, toponímic i natural del Pirineu català i d'Andorra, a més a més d’excursionista, escriptor i assessor en recursos naturals. Ha publicat diverses obres de prosa i poesia i col·labora a la revista Cadí-Pedraforca i al Diari d’Andorra.

Ernest Costa i Savoia (Bescanó, 1940) és fotògraf i escriptor. Col·labora a la ràdio i la televisió com a divulgador de la geografia i els paisatges d'arreu dels Països Catalans. Ha publicat centenars d’articles i diverses guies sobre temes de natura. El 2012 ha estat guardonat als Premis Appec.

Mostrar formulari de contacte