Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jordi Romeu presenta a la Seu els llibres 'El gran salt d'en Clarinet' i 'Honor de poble poble'

Jordi Romeu presenta a la Seu els llibres 'El gran salt d'en Clarinet' i 'Honor de poble poble'

L'acte és aquest dimecres al vespre (19.30 h) a la Biblioteca Sant Agustí. Ambdues obres indaguen en la complexitat de les relacions socials als nuclis rurals

'El gran salt d'en Clarinet' (Jordi Romeu)
'El gran salt d'en Clarinet' (Jordi Romeu)
28/07/2020 15:15

L'escriptor Jordi Romeu Carol presenta a la Seu d'Urgell els seus dos llibres més recents, El gran salt d'en clarinet i Honor de poble poble. L'acte tindrà lloc aquest dimecres dia 29, a 2/4 de 8 del vespre, a la Biblioteca Sant Agustí, i consistirà en una tertúlia en què, a banda de l'autor, també hi prendran part el poeta urgellenc Joan Graell i la periodista Rosa Talamàs, corresponsal de TV3 al Pirineu.

El gran salt d'en clarinet, editada aquest any passat per Pagès Editors, parteix de la desaparició de dos quadres de personatges il·lustres a l’ajuntament d'un petit municipi. Aquest succés fa perillar la jubilació daurada de l’alcalde, Jaume Boncompte. El jove que l’ha de substituir, nét de l’antic alcalde franquista, és objectiu d’unes amenaces que trastocaran la tranquil·litat d’una vila indefinida, que podria ser qualsevol. Les autoritats més reputades del poble com el mossèn, el secretari interventor o el mateix alcalde es bolcaran a resoldre aquest últim entrebanc per fer un relleu generacional més que necessari al consistori. Es tracta d'"una novel·la divertida, entretinguda, imprevisible i a estones delirant que enganxa el qui la llegeix en una espiral d’anades i vingudes d’uns personatges arquetípics que molta gent potser reconeixerà com a propis", segons relata l'autor.

Pel que fa a Honor de poble poble, publicat l'any 2017, té com a fil argumental la idea que "la història d'un poble la conformen els fets documentats i comprovables", però que "d'altres defensem, en canvi, que està formada per aquella tradició oral que perdura en el temps, per aquells fets que han sobreviscut a les inclemències de la història mitjançant el boca-orella". Un material poc sòlid però que sobreviu al en l'inconscient col·lectiu i que determina el camí dels membres d'una comunitat. Vol reflectir, en resum, "aquesta part de la vida d'un poble que no surt ni sortirà mai als llibres d'història".

Jordi Romeu Carol, nascut el 1978 a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) i bomber de professió, viu actualment al municipi cerdà de Llívia. La complexitat de les relacions socials als nuclis rurals és un dels trets distintius de les seves obres, perquè considera que de vegades poden arribar a ser "tan o més complexes que en una gran urbs", i que per això "no cal viure a una gran ciutat per tenir grans històries per contar". D'altres obres publicades per Romeu són Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer (Cossetània, 2014) i Descalça (Gregal, 2015).

Mostrar formulari de contacte