Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada a la Seu d'Urgell per potenciar la projecció internacional dels municipis

Jornada a la Seu d'Urgell per potenciar la projecció internacional dels municipis

L'objectiu és conscienciar els ens locals del valor de la promoció exterior El conjunt de xerrades i taules rodones es duran a terme aquest dimecres, 11 de febrer, a la Sala de la Immaculada
Jornada Internacionalització a la Seu (2) 11.02.2015
09/02/2015 10:24

La Diputació de Lleida organitza, juntament amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Diputació de Barcelona, una jornada adreçada als ens locals per tal de facilitar-los eines que els permetin una major projecció internacional.

L’objectiu de la jornada, que se celebrarà aquest dimecres 11 de febrer a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, és conscienciar els ens locals del valor de la promoció exterior i donar a conèixer els diferents instruments per poder reforçar la seva difusió a d'altres països.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, serà l’encarregat d’inaugurar la jornada, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. El vicepresident tercer de la corporació, Pau Perdices, serà l’encarregat de moderar la taula que analitzarà diferents experiències de cooperació transfronterera per a la promoció del territori.

Major projecció exterior

Existeixen nombrosos recursos que els ajuntaments poden utilitzar per aconseguir una major projecció exterior dels esdeveniments que organitzen, com poden ser la Fira del Teatre de Tàrrega o la Baixada dels Raiers de Coll de Nargó. Perdices assegura que la jornada haurà de servir per motivar els ajuntaments a preparar bons projectes europeus.

La Diputació de Lleida disposa d’un equip de persones que assessoraran les administracions locals per elaborar programes de cooperació que els permetin accedir al finançament procedent dels fons de la Unió Europea. Perdices afirma també que la iniciativa és "un exemple més de la voluntat de les diputacions catalanes de treballar conjuntament”.

Jornada gratuïta

La jornada, totalment gratuïta, s’obrirà amb una conferència sobre el paper de les ciutats mitjanes en la globalització. El programa també inclou conferències sobre les oportunitats i els reptes dels territoris fronterers i sobre l’exemple de l’Euroregió Pirineus Mediterrània com a eina d’acció europea i internacional. Altres activitats previstes són una taula rodona sobre les experiències de cooperació transfronterera per a la projecció exterior del territori i un taller sobre instruments per a la planificació estratègica de l’acció internacional.

El taller s’emmarca en el conveni de col•laboració entre les quatre diputacions catalanes per compartir serveis en l’àmbit internacional.

Programa

Mostrar formulari de contacte