Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada a la Seu sobre la nova Llei de contractes del sector públic per a empreses

Jornada a la Seu sobre la nova Llei de contractes del sector públic per a empreses

El curs, organitzat per l'AEAU i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, s'ha dut a terme aquest dijous al CETAP. La formació ha anat a càrrec de José Pablo Rodríguez

Jornada a la Seu sobre la nova Llei de contractes del sector públic per a empreses (Foto: CCAU)
Jornada a la Seu sobre la nova Llei de contractes del sector públic per a empreses (Foto: CCAU)
12/07/2018 20:30

El Centre Tecnològic de l’Alt Pirineu ha acollit aquest dijous una jornada sobre la nova Llei de contractes del sector públic per a empreses, promoguda per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU) i l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal alturgellenc. El curs, que ha començat a les nou del matí i ha finalitzat a les dues del migdia, ha anat a càrrec de  l’enginyer de camins i màster d’ESADE José Pablo Rodríguez Marín, amb experiència en l’àmbit privat i institucional.

La contractació del sector públic representa  aproximadament a Catalunya el 13% del PIB. La Llei 9/2017, del 8 de novembre, aprovada al Congrés i al Senat, es planteja per regular aquest sector i millorar l’eficiència en la gestió dels recursos institucionals per part dels poders adjudicadors. D’altra banda, la nova normativa, que va entrar en vigor el mes de març, vol facilitar la lliure competència perquè empreses petites i mitjanes accedeixin a la contractació més fàcilment, a més d’homogeneïtzar  els procediments.

La reforma era una petició de les organitzacions empresarials i de la Unió Europea. Entitats com sindicats o partits polítics passen ara a regir-se també per aquesta nova normativa.

Transparència

Entre les claus de la nova llei, destaca el fet que vol aconseguir una major transparència en la contractació pública i una millor relació qualitat-preu pels contractes del sector públic. D’altres qüestions que s’introdueixen és que  es crea una nova  tipologia de documents i procediments: els contractes administratius típics passen a ser contractes d’obres, concessió d’obres, concessió de serveis, subministrament i serveis. A més a més, desapareixen el contracte de gestió de serveis públics i el de col·laboració entre el sector públic i el sector privat. Tampoc es pot ara utilitzar el procediment negociat, amb o sense publicitat, per raons de la quantia del contracte.

Mostrar formulari de contacte