Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada a la Seu sobre l'especulació i el dret a l'habitatge

Jornada a la Seu sobre l'especulació i el dret a l'habitatge

Les entitats juvenils AJAU i La Falç presenten un documental, aquest divendres al vespre a la plaça del Carme

Cartell de l'AJAU-Falç
Cartell de l'AJAU-Falç
02/08/2007 17:32

La plaça del Carme de la Seu d’Urgell acollirà aquest divendres al vespre una jornada sobre l’especulació i el dret a l'habitatge. L’acte està organitat per les associacions juvenils locals AJAU i La Falç, en col.laboració amb la coordinadora juvenil CAJEI.

Sota el títol El jovent defensa el territori, l’acte començarà a les 9 amb la presentació de la campanya homònima que s’està duent a terme arreu del país i d’un vídeo documental, d’uns trenta minuts de durada. Segons va explicar ahir el portaveu d’AJAU i la Falç, Pau Lozano, el reportatge vol “incidir en el que sens dubte és el principal problema actual de la gent jove com és l’accés a un habitatge digne”. Segons Lozano, la Seu “no és aliena a aquesta situació ja que la proximitat amb Andorra fa que el preu dels pisos estigui per sobre dels 2.000 euros per metre quadrat, cosa que la situa molt per damunt d’altres ciutats de característiques semblants”. El col.lectiu també reclama més facilitats perquè les entitats sense ànim de lucre puguin disposar de locals propis.

La projecció anirà seguida d’una botifarrada popular. Els tiquets, al preu de 4 euros, es poden comprar anticipadament al Cafè Bar Plana.

Després del sopar, hi haurà un concert amb el grup cerdà de música tradicional Ai Mare. Per quan acabin els actes, l’organització convida els participants a sumar-se a la festa major de Castellciutat.

En el documental, segons AJAU i La Falç, també es vol cridar l’atenció “sobre els casos de destrucció del territori pels interessos d’uns quants” que, afegeixen, “no afecten massa la nostra zona però sí d’altres punts del país on trobem casos de grans infraestructures i complexos turístics que estan creant un greu impacte ambiental”.

Mostrar formulari de contacte