Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada d'anellament d'ocells aquest diumenge a la Seu d'Urgell

Jornada d'anellament d'ocells aquest diumenge a la Seu d'Urgell

L'activitat, oberta a tothom, es farà de les 8 del matí a les 12 del migdia al Mesclant de les Aigües, a la confluència dels rius Segre i Valira. S'emmarca en la commemoració del Conveni de Ramsar sobre preservació de zones humides
Logotip del Conveni Internacional de Ramsar sobre protecció de zones humides
03/02/2022 12:50

La Seu d'Urgell viurà aquest diumenge, dia 6, una jornada d'anellament d'ocells, en el marc de la celebració del Conveni de Ramsar sobre la preservació de zones humides. L'acció, oberta a tothom, es farà de les 8 del matí a les 12 del migdia al Mesclant de les Aigües, a l'aiguabarreig dels rius Segre i Valira.

El naturalista i anellador Pere Miquel Parés ha explicat, en una entrevista a RàdioSeu, que aquesta activitat té un marcat component científic però també popular, perquè es fa amb la idea que hi pugui participar qualsevol persona interessada en el món dels ocells i d'aquesta manera s'ampliï la divulgació d'aquestes espècies i la importància de les dades que aporta l'anellament. Parés valora el fet que a la Seu s'hi ha consolidat un grup d'"ocellaires", impulsat per l'ornitòleg urgellenc Jordi Dalmau, que permet que com més va més coneixement hi hagi en aquesta matèria a escala local. La jornada pretén destacar els valors de la fauna de les zones riberals de la comarca.

El Conveni de Ramsar, signat en aquesta ciutat de l'Iran l'any 1971, és un tractat internacional per a la conservació i l'ús sostenible de les zones humides, per aturar-ne la pèrdua o a la invasió progressiva. Va entrar en vigor al 1975 i actualment inclou més de 1.550 zones d'arreu del món, que sumen una superfície de gairebé 1,4 milions de km2. El país amb més àrees incloses en l'acord és el Regne Unit, amb 163, tot i que el que en té més superfície és el Canadà, amb 130.000 km2.

A Catalunya, en formen part el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, l'Estany de Banyoles i el Delta de l'Ebre. I a Andorra, hi estan inclosos els espais protegits de les valls del Comapedrosa, Sorteny i el Madriu-Perafita-Claror. A Catalunya Nord, actualment no hi ha cap espai que entri en aquest conveni.

Mostrar formulari de contacte