Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada de balanç i debat sobre el projecte Leader 'Mengem d’aquí'

Jornada de balanç i debat sobre el projecte Leader 'Mengem d’aquí'

Els actes tindran lloc el dijous 21 de juny a Bellver de Cerdanya. La proposta tanca el curs escolar 2016-2018 als menjadors escolars de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Sessió de formació a la cuina de l'INS Joan Brudieu a càrrec d'un cuiner de la Fundació Alícia (Foto: CCAU)
18/06/2018 12:25

Com a tancament del curs escolar 2017-2018, el projecte 'Mengem d’aquí' dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya celebrarà una jornada de balanç i debat de futur, el pròxim dijous, 21 de juny, a Bellver de Cerdanya. La jornada porta per títol “Menjadors escolars: alimentació sostenible i de proximitat, un repte de futur o una realitat?”. Els actes començaran a dos quarts de set de la tarda i tindran per escenari el Centre Cívic Escoles Velles de Bellver.

La jornada està adreçada a famílies, AMPES, gestors de menjador, centres educatius, productors, associacions i gremis, i tota la població d’ambdues comarques que tingui interès per la temàtica.

'Mengem d’aquí' és un projecte estratègic per a la promoció del consum del producte local en els menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya promogut pel Consorci Alt Urgell-Cerdanya en el marc del programa Leader amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya, i el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Debat i degustació 

La jornada començarà amb una sessió de treball intern entre el personal de cuina i de monitoratge de les dues comarques i, tot seguit, s’oferirà una degustació d’un menú escolar a tots els assistents, la qual donarà obertura pública a la jornada. Els coordinadors del projecte i de la Fundació Alícia detallaran les valoracions del projecte 'Mengem d’aquí 2017-2018' —extret dels resultats de les enquestes i dels grups de treball— i informaran de les modificacions i els canvis en el projecte per al curs 2018-2019, que afectarà els menjadors escolars de les dues comarques.

Més endavant, Núria Bernat, coordinadora de Justícia Alimentària a Catalunya, parlarà de la sobirania alimentària i els menjadors escolars. Un cop finalitzi, tindrà lloc l’espai d’experiències, a càrrec de l’empresa 7 i tria i de representats dels proveïdors locals de l’Alt Urgell i la Cerdanya que estan servint als menjadors escolars actualment. Per finalitzar, hi haurà un espai obert al diàleg i de conclusions entre els assistents a la jornada per valorar quin és el camí que han de prendre els menjadors escolars i l’alimentació que s’hi dóna.

Jornada gratuïta

La jornada és gratuïta, i les persones interessades a participar-hi poden inscriure-s’hi o demanar més informació al següent enllaç: https://goo.gl/forms/aEHnjw5oJ8UGZVs72 o bé fent un correu electrònic a la següent adreça: e. Si hi ha un nombre mínim de persones, està previst poder posar servei de transport per anar a la jornada.

També cal destacar que aquest mes de juny té lloc una acció del projecte 'Mengem d’aquí' dins les cuines dels menjadors escolars. Un cuiner de la Fundació Alícia fa una formació in situ amb els cuiners dels menjadors.

Mostrar formulari de contacte