Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornada electoral amb programes en format àudio, presentació de candidatures i propostes en esport i habitatge

Jornada electoral amb programes en format àudio, presentació de candidatures i propostes en esport i habitatge

Junts permet consultar les propostes electorals a persones cegues. Compromís dóna a conèixer les candidatures de la Seu i l'Alt Urgell. ERC vol que la ciutat exerceixi de capital de l'esport al Pirineu. La CUP aposta per crear un parc de pisos i lluitar contra l’especulació. C's participa en l’acte central de campanya de la formació a Lleida

Eleccions 26-M
Eleccions 26-M
12/05/2019 20:55

Noves propostes dels partits que concorren a les eleccions del 26 de maig a la Seu d'Urgell:

El programa electoral de Junts per la Seu per als comicis del pròxim 26 de maig ja està disponible en format àudio a la seva pàgina web https://juntsxlaseu.cat. L’objectiu de la formació urgellenca és que les persones cegues puguin consultar les seves propostes, que també estan explicades en un document en PDF. El cap de llista de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, ha remarcat la voluntat de deixar constància amb aquesta iniciativa de la voluntat inclusiva del seu partit i el desig d’arribar a tota la ciutadania.

El programa electoral inclou 100 compromisos per dur a terme durant els propers quatre anys. “Són propostes realistes, resultat d’escoltar les inquietuds i necessitats dels urgellencs i urgellenques”, indica Fàbrega, que també destaca que compta amb un equip de persones “capacitades, honestes, treballadores i valentes” per a fer-les possible i aconseguir convertir la Seu “en una ciutat referent en qualitat de vida i prosperitat, al servei de tothom”.

Les iniciatives de Junts per la Seu es plantegen en base als Objectius de Desenvolupament Sostenible que les Nacions Unides han marcat del 2015 al 2030. “Treballarem per una ciutat interconnectada, amb creixement econòmic, inclusió social i protecció del medi ambient”, assevera Fàbrega. Des de Junts per la Seu se subratlla que cal millorar la qualitat de vida “vetllant per la sostenibilitat futura del planeta”.

Compromís X La Seu ha presentat al pati de la Biblioteca Sant Agustí la seva candidatura per a les eleccions del 26-M. L’acte ha servit per donar a conèixer l’equip i quines són les seves propostes. En aquest sentit, l’alcaldable Òscar Ordeig ha incidit en el fet que el seu partit defensa “un projecte nou, amb noves idees i noves persones; gent jove, plural i amb diferents inquietuds i demandes”.

El cap de llista de Compromís ha recordat el lema de la campanya, “La Seu en marxa”, i ha apuntat a la necessitat d’activar el comerç i l’economia local; garantir els serveis públics bàsics, com el Sant Hospital, i fer que es construeixi una residència de la gent gran. Ordeig també ha subratllat que cal “un Ajuntament que doni una bona atenció, faciliti llocs de treball, rebi i escolti tothom i no vagi a remolc”.

El míting ha servit per presentar també la resta de candidatures a l’Alt Urgell. “Tenim més llistes que el 2011, que va ser una legislatura molt important en la implantació municipal”, ha indicat Òscar Ordeig. En el seu parlament, ha explicat que “cal treballar perquè l’Alt Urgell deixi de ser la comarca amb la renda per càpita més baixa del Pirineu, i amb els nivells més alts de despoblació i envelliment”. També ha remarcat el compromís de “defensar la vida als pobles”.

ERC ha presentat les propostes en matèria esportiva. Marian Lamolla, número 2 de la candidatura, acompanyada de Francesc Viaplana, ha defensat una fira d’activitats de muntanya. “La idea porta 4 anys a l’Ajuntament però no s’ha acabat executant”, ha denunciat Lamolla.

L’esport de base i el suport als clubs esportius és també una de les prioritats d’ERC, així com el manteniment de la xarxa de senders i la creació d’una àrea de pesca adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Altres iniciatives són millorar l’oferta d’activitats al medi natural, la creació d’un abonament per a l’ús de diferents serveis municipals, la creació d’un circuit innivat per practicar l’esquí de fons, facilitar espais per a les entitats esportives i millorar el sistema de calefacció de les instal·lacions.

La formació republicana considera que la Seu ha d’exercir de capital de l’esport al Pirineu, “amb una readaptació de la promoció esportiva al municipi”.

La CUP ha plantejat les propostes per fer front a l’augment del preu de l’habitatge a la Seu i garantir el seu accés a tota la població. En aquest sentit, la formació denuncia que l’Ajuntament urgellenc “no ha fet pràcticament cap política en aquest sentit, ja que en els darrers anys només ha incorporat 3 pisos de grans tenidors o bancs".  

El col·lectiu aposta per crear un parc de pisos municipal i lluitar contra l’especulació. Entre les mesures hi ha l’elaboració d’un pla del centre històric per a l’adquisició i reforma de béns immobles abandonats per a lloguer social; l’impuls d’una ordenança contra els habitatges buits; la creació d’un cens d’habitatges no habitats i un reglament sancionador per als gran tenidors amb habitatges permanentment desocupats.

Altres iniciatives són crear una regidoria d’habitatge i impulsar l’Oficina d’Habitatge Municipal per assessorar la ciutadania, a més de promoure l’adquisició de pisos provinents d’execucions hipotecàries.

Ciutadans ha participat aquest diumenge en l’acte central de campanya de la formació taronja a Lleida. Al míting, presidit el portaveu de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, hi ha assistit la número 1 de la llista de la Seu d’Urgell, Carolina Castillejo, juntament amb la resta d'alcaldables de les 16 candidatures que s’han presentat a la demarcació.

Durant l’acte, Ciutadans s’ha compromès a “no permetre que els separatistes governin". Al Pirineu, Cs té candidatures també a Vielha i el Conselh Generau d’Aran.

Mostrar formulari de contacte