Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jornades formatives a l'Alt Urgell i la Cerdanya per incentivar els àpats en família, amb Ada Parellada

Jornades formatives a l'Alt Urgell i la Cerdanya per incentivar els àpats en família, amb Ada Parellada

Aquest dimecres, a l'Escola Pau Claris de la Seu, la reconeguda cuinera oferirà un taller de galetes i ensenyarà preparació de receptes als pares i mares. Dijous, a Bellver, es farà prevenció del malbaratament i una formació per a personal dels menjadors escolars

'Mengem en família'
'Mengem en família'
24/03/2025 11:45

Actualització

Aquesta setmana tenen lloc a l’Alt Urgell i la Cerdanya dues activitats per incentivar els àpats en família i continuar millorant en el dia a dia de la gestió dels menjadors escolars.

Aquest dimecres 26 de març, a l’Escola Pau Claris de la Seu d’Urgell, s’ha programat un taller adreçat a totes les famílies de l’Alt Urgell durant el qual els infants i joves aprendran a fer galetes, mentre que els pares i mares podran participar en una demostració de cuina per preparar receptes que ajudin a planificar els menús a casa. La intenció és potenciar la idoneïtat de fer com a mínim un àpat en família al dia. Les dues activitats les conduirà la reconeguda cuinera de Granollers Ada Parellada, directora del restaurant Semproniana de Barcelona. Per acabar, es pararà taula i es degustarà tot el que s’haurà cuinat.

Dijous 27, l’escenari serà l’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, on a 3/4 de 5 de la tarda s’impartirà un taller per a famílies centrat en la prevenció del malbaratament d’aliments i durant el qual es coneixerà el funcionament de la màquina de venda del sobrant diari del menjador de l’escola, en marxa des de fa pocs mesos. Tot seguit, a 2/4 de 6, s’impartirà una sessió de formació per a tot el personal dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya, en què es treballaran les recomanacions que fa l’Agència de Salut Pública per a l’elaboració de menús. Es preveu que una trentena de cuiners, ajudants de cuina i coordinadors de monitors cuinin i degustin plats que després puguin incorporar al menú dels seus menjadors. Aquesta jornada de Bellver, com la de la Seu, també comptarà amb la participació d'Ada Parellada.

Aquestes formacions tenen lloc amb la implicació del projecte Mengem d’Aquí, El Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu, l’Escola i l’AFA i el menjador escolar Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat i el Pla de Salut de la Diputació de Lleida.

 

Mostrar formulari de contacte