Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / José Crespín explica als consells comarcals el projecte de pressupostos de l'Estat

José Crespín explica als consells comarcals el projecte de pressupostos de l'Estat

El subdelegat n'ha destacat l'augment de la inversió social, la inclusió dels nous fons europeus i la inversió territorialitzada de 81 MEUR per a infraestructures

Reunió telemàtica de José Crespín amb presidents de consells comarcals (Subdelegació Lleida)
Reunió telemàtica de José Crespín amb presidents de consells comarcals (Subdelegació Lleida)
19/11/2020 16:45

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha mantingut aquest dijous una reunió telemàtica amb presidents dels consells comarcals de la demarcació per explicar-los el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al proper any. Amb aquesta reunió, Crespín continua la ronda de contactes amb els agents institucionals i el teixit social i empresarial.

En el decurs de la reunió, Crespín ha detallat bona part de la inversió social que preveuen els PGE, que a nivell de tot l'Estat suma més de 239 milions d'euros, una quantitat que qualifica d'"històrica" i amb un increment del 10,3%. En aquest sentit, ha assegurat que s'hi inclourà "un ampli ventall de mesures per donar protecció i cobertura a amplis col·lectius de ciutadans i les seves famílies”, i que “la tasca de protecció i atenció social que porten a terme els Ajuntaments es veurà reforçada amb aquests Pressupostos”.

Pel que fa a les mesures contra la pandèmia, el subdelegat ha dit que els 27.000 M€ procedents dels fons europeus, que contemplen els Pressupostos, han de permetre “que els ajuntaments puguin impulsar nous projectes per rellançar l'activitat econòmica i l'ocupació des de cada racó de la província”. Quant a les infraestructures, ha indicat que la inversió territorialitzada de 81 M€, tant a la xarxa de carreteres como a la xarxa ferroviària que han de garantir “una nova mobilitat per als lleidatans, una major cohesió territorial i una igualtat d’oportunitats d’accés als serveis que ajudi a posar fre al despoblament que pateix la província”.

 

Mostrar formulari de contacte