Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Bargalló anima a transformar l'ensenyament "des de l'aula"

Josep Bargalló anima a transformar l'ensenyament "des de l'aula"

El conseller ha inaugurat el Congrés d'Educació i Entorn, que se celebra fins dissabte a la Seu. L'esdeveniment també l'ha introduït la nova ministra d'Educació d'Andorra, Esther Vilarrubla, juntament amb Albert Batalla i Jesús Fierro
30/05/2019 19:50

Entre aquest dijous i dissabte, la Seu d’Urgell aplega 300 professionals de l’àmbit educatiu en la 9ena edició del Congrés Educació i Entorn a la Seu d’Urgell. Una jornada que permet als participants reflexionar en aquesta ocasió al voltant de la transformació educativa, posant l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic per millorar la qualitat del sistema.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló ha inaugurat el congrés en un acte celebrat a la Catedral de la Seu, acompanyat de la nova ministra d'Educació i Ensenyament Superior d'Andorra, Esther Vilarrubla; l'alcalde en funcions de la Seu, Albert Batalla, i el president en funcions del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro. Bargalló ha destacat que l’esdeveniment “és clau des del punt de vista nacional, perquè és un congrés que ha anat aportant molts elements de debat per a la millora de l’educació i perquè té un element exemplar: hi ha professorat de tot Catalunya”. El conseller ha subratllat la importància d’organitzar-lo juntament amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Govern d’Andorra.

Bargalló ha afegit que el congrés “té enguany un element fonamental de la política educativa de la Generalitat, i és que el treball per la millora del sistema educatiu s’ha de fer des de l’aula, amb l’alumnat i el professorat". Com a responsables de la política educativa, apunta, ho han de "posar com a prioritat”. I hi ha afegit que “el congrés de la Seu és una perfecta trobada” per a aquest objectiu, alhora que s’ha mostrat “absolutament satisfet”, de l’èxit de l’edició d’enguany, amb més de 300 persones.

Abans d'iniciar l’acte, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha celebrat que enguany s’hagi pogut tornar a celebrar el Congrés “després que l’any passat, malauradament, a causa de l’aplicació del 155, no fos possible fer-ho”. Batalla també s’ha mostrat “satisfet” que la Seu pugui acollir de manera ja habitual aquest esdeveniment.

Al seu torn, Ester Vilarrubla ha subratllat que el Congrés “és una oportunitat única per compartir aquests processos de renovació” en l’educació.

La innovació pedagògica

L’edició d’enguany versa sobre la innovació pedagògica com a mitjà per a transformar els centres i els processos educatius, entenent la transformació educativa com una realitat que s’ha de dur a terme en el nucli dels centres i de la comunitat educativa. Les xarxes educatives són el suport que ha de transformar i millorar l’aprenentatge, i el lideratge pedagògic dels docents i equips directius qui ho han de fer possible.

El congrés s’estructura en tres àmbits: un espai de reflexió, en format conferència, per als diferents debats; un espai d’interacció, en format de presentació d’experiències; i una taula rodona, en forma de debat, amb la participació d’experts. Per reflexionar al voltant dels diferents temes plantejats, el Congrés Educació i Entorn aplega opinions de personalitats d’àmbit internacional i territorial.

Entre els ponents hi ha José Weinstein -Sotssecretari d’Educació del Govern de Xile entre 2000 i 2003-; David Bueno -Doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona-; Xavier Prats Monné -fou alt funcionari de la Comissió Europea, com a director general d’Educació i Cultura-; Àngel Castiñeira -Director de la Càtedra de Lideratge i Governança Democràtica de la Universitat d’ESADE-Ramon Llull-; Verónica Boix: Investigadora principal i membre del comitè de direcció del Project Zero, Harvard Graduate School of Education.

El Congrés d’Educació i Entorn és organitzat conjuntament pel Departament d’Educació, el Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Es pot seguir tota l’actualitat del congrés a través de twitter amb l’etiqueta #congreseduseu.

  • Fierro, Batalla, Vilarrubla i Bargalló, a la inauguració del Congrés d'Educació i Entorn (Departament d'Educació)
  • Inauguració del Congrés d'Educació i Entorn, a la Catedral de la Seu

Mostrar formulari de contacte