Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Espunyes presenta la seva 'Obra Poètica' a la Seu

Josep Espunyes presenta la seva 'Obra Poètica' a la Seu

El llibre recopila tots els versos de l'escriptor de Peramola, amb la justícia social, l'Alt Urgell i la defensa de Catalunya com a temes principals L'acte es va completar amb la lectura d'un poema de Narcís Comadira en 23 idiomes
Dia Mundial de la Poesia 2012
22/03/2012 16:25

Aquest dimecres s'ha presentat, a la sala de la Immaculada, Obra Poètica, una extensa recopilació de tota la trajectòria de Josep Espunyes com a versador. L'acte va ser la primera part de la celebració central del Dia Mundial de la Poesia a la Seu d'Urgell.

El pròleg del llibre ha anat a càrrec de Marcel Fité, que va introduir l'acte juntament amb Laura Fité, Joan Graell i l'autor mateix. Els ponents van glossar els trets més característics dels versos d'Espunyes. Marcel Fité en destaca com a tret més característic el seu caràcter treballador, que explica la seva prolífica trajectòria tot i no haver-se dedicat professionalment a escriure.

En l'acte, Josep Espunyes va fer un repàs de la seva vida i va analitzar amb preocupació la situació actual a nivell cultural i polític. L'escriptor alturgellenc va definir la seva obra amb dos grans trets distintius: el compromís amb la justícia social i la defensa de la identitat local i de la llengua, la cultura i la independència de Catalunya.

La introducció va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va elogiar tant l'obra de Josep Espunyes com la reivindicació de la poesia que es feia en l'acte en uns temps difícils com els actuals.

Quatre paraules en 23 idiomes

La segona part de l'acte va ser la lectura del poema Quatre paraules, de Narcís Comadira, en una vintena d'idiomes diferents d'arreu del món, a més de tres varietats diferents del català.

El text va ser llegit per Genisa González Carricondo, Andreu Escales, Mònica Almerich, Javier Salazar, Teresa Michels, Madjid Aomar, Mohamed Laaziz, Júlia Garriga Bonnin, Julio Echevarría, Iban Gorrotxategi, Rémi van Lierde, Dorinda López, Komal Deepak, Rosy Badalamendi, Roberts Galvins, Inese Busha, Zhen Ping, Martine Lambregts, Narcís Mellado, Anna Fusté, Cosmina Pop, Vladímir Siromiatnikov, Montse Garriga, Ahmad Zeeshan i Mamadouh Sibideh. La presentació va ser a càrrec del periodista de RàdioSeu Ignasi Cervera.

Mostrar formulari de contacte