Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep M. Pelegrí apel.la al consum d'aliments catalans

Josep M. Pelegrí apel.la al consum d'aliments catalans

El conseller d'Agricultura clou la Trobada Empresarial reclamant que la UE controli més estrictament els productes forans L'edició d'enguany ha registrat la màxima participació amb prop de 600 inscrits Una quarantena d'indignats i membres de l'AJAU han fet sentir les seves protestes a les portes de la Sala de Sant Domènec
17/06/2011 19:25

El conseller d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Pelegrí, ha apel.lat aquest divendres els catalans a consumir els productes de qualitat fets a Catalunya, com és el cas de les DOP i IGP del Pirineu o bé les indústries agroalimentàries de Lleida. Pelegrí ha fet la cloenda de la Trobada Empresarial en substitució del Cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, a causa del dia de dol decretat al Principal per l'accident mortal d'helicòpter d'ahir.

Pelegrí ha destacat la capacitat de Catalunya per esdevenir un dels pols europeus del món agroalimentari. No obstant això, ha reconegut el difícil moment que passa la pagesia, amb un tancament continu d'explotacions. Per això, creu que cal exigir a la UE que restringeixi l'entrada d'aliments de fora de la Unió i exigir-los la mateixa qualitat que han de complir els productors autòctons. El conseller també creu que cal afavorir l'esperit emprenedor.

El president de la Trobada, Ramon Roca, ha valorat molt positivament el fet que aquesta hagi estat la jornada més concorreguda, amb prop de 600 participants. Roca no ha aclarit si la Seu seguirà acollint l'esdeveniment, tenint en compte que tradicionalment ha estat itinerant. De les xerrades, el responsable d'organització en conclou que la situació econòmica "seguirà malament" a curt i mitjà termini però creu que ara hi ha més motivació per sortir de la crisi.

La complexa situació del mercat laboral ha estat precisament un dels últims temes de la Trobada. La presidenta de Manpower, Carmen Mur, ha remarcat que una part important de la tasca actual de les empreses de treball temporal és la d'assessorar aturats per millorar els seus currículums i presentacions a l'hora de trobar feina, així com estimular la motivació i la intel.ligència emocional dels aspirants. Mur és partidària de vincular el salari a la productivitat i considera un problema el rebuig de molts aturats a canviar de residència per un lloc de treball, o bé el baix nivell de coneixement d'idiomes que hi ha a l'Estat espanyol.

Al migdia, l'economista alemany i assessor de la cancellera Angela Merkel, Jürgen Donges, ha posat el contrapunt a l'aposta per la internacionalització, tot assegurant que la recuperació d'Alemanya s'ha basat sobretot en el consum intern. El professor de la Universitat de Colònia ha insistit en la necessitat d'apostar per la investigació i la tecnologia. Donges també creu que cal un replantejament tant del mercat laboral com de les estratègies dels empresaris espanyols per vendre.

Nova protesta davant la Sala Sant Domènec

La segona jornada també ha estat marcada novament per les protestes a les portes de la Sala de Sant Domènec. Una quarantena de persones, bàsicament joves, han organitzat una cassolada que s'intensificava cada moment que hi havia moviment de persones.

Membres de l'Assemblea i de la Trobada han discutit durant uns minuts i han evidenciat la divisió d'opinions sobre les solucions a la crisi. Amb tot, la concentració ha estat totalment pacífica. Els manifestants han protestat novament contra la reforma laboral i les retallades en serveis públics impulsades pels governs espanyol i català.

  • Trobada empresarial 2011 - Cloenda
  • Indignats - Protesta durant la Trobada Empresarial al Pirineu

Mostrar formulari de contacte