Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Maria Argimon avança que prioritzaran el passaport COVID si cal aplicar noves restriccions

Josep Maria Argimon avança que prioritzaran el passaport COVID si cal aplicar noves restriccions

El conseller de Salut adverteix que en les possibles noves mesures es valorarà més el fet d'estar vacunat, en comptes de limitar horaris o aforaments. El dirigent sanitari ha presentat davant l'Assemblea francesa la guia clínica catalana per tractar la 'COVID persistent'
Josep Maria Argimon, en la seva intervenció d'avui davant l'Assemblea francesa, per explicar la guia catalana sobre la 'COVID persistent' (Foto: Dep. Salut)
15/11/2021 18:55

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dilluns que es prioritzarà l'ús del passaport COVID a l'hora d'aplicar noves restriccions per fer front als contagis. Després d'intervenir a l'Assemblea Nacional francesa, on havia estat convidat a presentar la guia clínica per tractar la "COVID persistent", Argimon ha dit que confia que no s'hagin d'imposar noves restriccions pel que fa a aforaments ni horaris. Per això, ha subratllat que "abans de prendre mesures restrictives, es pensarà en l'extensió del certificat digital", en clara al·lusió a la minoria de població que ha rebutjat vacunar-se.

Sobre el passaport COVID, Argimon ha afirmat que espera tenir "molt aviat" el posicionament del Comitè Científic Assessor. Després de l'opinió d'aquest comitè, la mesura s'haurà de debatre en la comisisó delegada. Argimon ha assegurat que els contagis a Catalunya seguiran creixent "com a mínim dues o tres setmanes", però ha precisat que cal veure "amb quina intensitat" i amb quin impacte en el sistema sanitari.

Davant les restriccions que estan tornant a imposar alguns països europeus per frenar els contagis, i que, aquesta vegada sí, estan posant en focus en els no vacunats, el conseller de Salut ha dit que la situació a Catalunya és "diferent", però ha advertit que Catalunya no és "una illa" i que "si Europa està malament, nosaltres acabarem tenint dificultats".

Catalunya com a exemple en l'estudi de la 'COVID persistent'

Pel que fa a la intervenció a l'Assemblea Nacional francesa per explicar la guia clínica que ha coordinat per tractar la COVID persistent, Argimon ha dit que en aquest document hi ha explicat "l'experiència catalana" sobre "un problema que "afectarà tots els sistemes sanitaris". El dirigent de la sanitat catalana ha detallat que aquest treball està ara en fase d'implantació, però que es necessita "temps i esforç" perquè "és una malaltia que és nova i que no coneixem". Per això, conclou, "resta molt camí per recórrer".

El diputat francès Michel Zumkeller ha donat la benvinguda a Josep Maria Argimon i ha subratllat que l'Assemblea gala l'ha convidat a explicar la guia als diputats perquè considera el tractament que se n'ha fet a Catalunya com "un exemple" i veia "important" explicar-ho a París.

Zumkeller és un dels diputats impulsors d'un projecte de llei per reconèixer ja la "COVID persistent" com a malaltia a França, després de constatar que "hi ha malalts que estan patint perquè tenen la sensació que la malaltia no s'està reconeixent".