Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Maria Moga, nou president de la Federació Catalana de Raça Bruna dels Pirineus

Josep Maria Moga, nou president de la Federació Catalana de Raça Bruna dels Pirineus

En l'assemblea celebrada aquest diumenge a la Seu s'ha tractat la necessitat del nou centre de testatge, a Bellestar. La trobada va tenir com a convidat Artur Mas
30/05/2016 18:45

L'assemblea de la Federació Catalana de Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) ha escollit Josep Maria Moga Cortinat, de Casa Pau de Bagergue (Naut Aran), com a nou president. La decisió s'ha acordat en la reunió que els criadors adherits a l'entitat han celebrat aquest diumenge a la Sala de la Immaculada, a la Seu d'Urgell.

Moga pren el relleu d'Albert de Moner, que ha estat el president durant els darrers anys. La junta directiva, amb Martí Orriols com a secretari, també compta amb vocals a cada comarca.

Entre d'altres temes, a l'assemblea es va debatre la necessitat de fer realitat la construcció del nou centre de testatge de vedells, que s'ha de situar a l'Escola de Capacitació Agrària de Bellestar, al municipi de Montferrer i Castellbó. Actualment, aquesta tasca es fa a les instal·lacions de què disposa la Federació a Gavet de la Conca. Un cop s'inauguri el nou centre, està previst traslladar a Gavet de la Conca les vedelles de recria.

Tant la junta sortint com la nova junta entrant han coincidit a reivindicar que els tràmits burocràtics deixin d'obstruir la construcció i obertura dels nous espais que consideren tan necessaris, i que a més a més ja compten amb el finançament necessari, que provindrà de la Generalitat i de les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, a parts iguals. En aquest sentit, des de Februpi han lanentat que cap representant del Departament d'Agricultura hagi estat present a l'assemblea.

La trobada a la Seu sí que va comptar amb la presència destacada d'Artur Mas. L'expresident de la Generalitat va assistir a l'assemblea com a convidat i va conversar amb els membres de la Februpi sobre l'actualitat i les necessitats dels ramaders que garanteixen la pervivència de la vaca autòctona dels Pirineus. Els ramaders li van agrair el suport que han rebut durant la seva presidència.

En l'assemblea també es va llegir l'informe del president sortint i l'informe econòmic i es va explicar la situació actual del Centre de Testatge de la raça Bruna, ubicat a Bellestar. La reunió també serveix per intercanviar coneixements i inquietuds entre tots els ramaders que comparteixen aquest projecte en comú. També es va oferir una xerrada prèvia a càrrec de la doctora Marta Fina i Pla. La jornada es va completar amb un dinar.

  • Junta directiva de la Februpi
  • Artur Mas, a l'assemblea de la Februpi a la Seu

Mostrar formulari de contacte