Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Josep Oliu augura que els 'sacrificis' econòmics continuaran almenys dos anys

Josep Oliu augura que els 'sacrificis' econòmics continuaran almenys dos anys

El president del Sabadell Atlántico creu que l'Alt Urgell té capacitat per donar lloc a projectes ambiciosos El banquer presideix el Sopar de l'Empresariat de l'Alt Urgell
Josep Oliu, al Sopar de l'Empresariat
08/07/2011 21:23

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, creu que "fer recuperar la il.lusió" és l'element més important per superar l'actual crisi econòmica. Oliu ha presidit aquest divendres a la nit el Sopar de l'Empresariat de l'Alt Urgell, a l'Hotel El Castell de Ciutat.

En declaracions per a RàdioSeu, el banquer sabadellenc ha lamentat que l'augment de preu del diner torna a complicar la recuperació per als països del sud d'Europa. Pel que fa a les queixes sobre l'accés al crèdit, Josep Oliu admet que ara mateix bancs i caixes prefereixen no arriscar, però creu que els projectes que demostren viabilitat no estan tenint problemes per trobar-ne. Sigui com sigui, Oliu augura que els "sacrificis" actuals s'hauran de mantenir durant almenys dos o tres anys.

Amb tot, Oliu creu que l'Alt Urgell i el Pirineu, tot i les seves dificultats, tenen capacitat per ser la base de projectes ambiciosos o bé mantenir els existents i ha posat els exemples de Taurus i Astral Pool. En un àmbit més general, el president del Sabadell Atlántico defensa que l'Estat espanyol ha de seguir sent estricte amb el compliment de la reducció del deute públic i la flexibilització del mercat laboral.

Pel que fa a la reestructuració del sector bancari, Josep Oliu apunta que entitats com el Sabadell Atlántico en surten reforçades, si bé hauran de fer front a la irrupció d'entitats més grans fruit de les fusions o bé associar-s'hi.

Oliu també s'ha referit positivament a l'evolució del Banc Sabadell d'Andorra i ha valorat el fet de ser l'única entitat de l'Estat que manté la presència al país veí.

Mostrar formulari de contacte