Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joventut oferirà assessorament per internet en matèria d'ocupació juvenil

Joventut oferirà assessorament per internet en matèria d'ocupació juvenil

L'objectiu és donar servei als nuclis rurals de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran La Generalitat vol millorar la promoció i difusió dels serveis i recursos ocupacionals per als joves
Joventut - Reunió ocupació
28/04/2010 09:40

El secretari de Joventut d'Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, proposa fer un pla d'actuació conjunt en matèria d'ocupació juvenil per assessorar i acompanyar els joves empresaris a través d'internet. La demarcació de Lleida és la més extensa i la més dispersa però les entitats que donen informació i suport als joves estan majoritàriament al Segrià i en concret a la capital.

L'objectiu d'aquest pla és oferir un bon servei a tots els nuclis, per petits que siguin, i per això es preveu que tots els tràmits presencials es puguin fer a través d'internet abans de l'estiu. Segons Villalbí, cal sumar esforços per impulsar l'emprenedoria ja que a Catalunya, l'atur juvenil s'ha triplicat en dos anys.

El secretari de Joventut del departament d'Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, i el director territorial del departament a Lleida, Carles Vega, han presentat aquest dimarts l'estudi 'Anàlisi del recursos ocupacionals per a la joventut de les terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran' que ha fet la Fundació Privada per a la Promoció de l'Autoocupació a Catalunya de Lleida. Aquest estudi, adreçat a informadors juvenils i a assessors laborals, és una anàlisi actualitzada del diferents recursos per trobar feina de què disposen els joves de la demarcació, amb l'objectiu de facilitar la seva inserció laboral en un moment de crisi en què la taxa atur juvenil s'acosta al 30%.

El document fa una radiografia dels serveis d'ocupació disponibles per al jovent i fa diverses propostes per facilitar la inserció laboral d'aquest col·lectiu, en la línia del que proposa l'Acord de Mesures per a l'Ocupació Juvenil 2009-2012 aprovat pel Govern i els agents socials l'any passat. Una de les propostes més destacada recollida a l'estudi és la creació d'un espai de participació, col·laboració i coordinació que aplegui administracions, agents econòmics, entitats juvenils locals i joves per acordar mesures d'ocupació transversals que s'adeqüin a la realitat del territori.

L'estudi també planteja la creació d'un servei transversal d'informació i assessoria on-line especialitzat en matèria ocupacional i dirigit a la població jove. L'objectiu és facilitar l'atenció als joves d'aquells municipis que no disposin d'oficines d'atenció presencial.

A més, proposa millorar la promoció i difusió dels serveis i recursos ocupacionals per a joves existents a la demarcació i potenciar les actuacions en matèria d'ocupació ofertes per les entitats lleidatanes, adequar les accions de formació a les noves demandes del mercat de treball així com promoure programes d'intercanvi i formació professional a l'estranger per millorar la preparació del jovent en un entorn econòmic cada cop més globalitzat.

També es proposa promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la materialització dels seus projectes empresarials, especialment en temps de crisi, i assegurar la igualtat d'oportunitats dels joves en l'obtenció de feina, tenint en compte la diversitat de procedències i aquelles persones joves que pateixen discapacitats, físiques o psíquiques, oferint una atenció i assessorament personalitzats.

Mostrar formulari de contacte