Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Junts demana la represa dels treballs previs per posar en marxa els estudis universitaris d’Infermeria al Pirineu

Junts demana la represa dels treballs previs per posar en marxa els estudis universitaris d’Infermeria al Pirineu

El grup parlamentari considera que el canvi de responsables a Salut, Recerca i Universitats, i a la Delegació del Govern, ha aturat "un procés clau" per garantir la cobertura de professionals d'aquest sector al territori pirinenc
Hospital del Pallars (Foto: Xarxa Catalana Hospitals Sense Fum)
24/01/2023 18:25

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat una proposta de resolució on insta el Govern a reprendre els treballs previs per posar en funcionament la Unitat Docent Pirineu, amb els estudis del grau d’Infermeria, a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és que aquesta formació es pugui iniciar el curs acadèmic 2023-2024 o, en el seu defecte i com a màxim, el curs acadèmic 2024-2025. 

La proposta inicial va presentar-se l’11 d’abril de 2022, en una reunió celebrada a Tremp amb tots els agents implicats, presidida per la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis. El projecte definia les línies mestres d’aquesta unitat docent transversal de tota la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, sota la fórmula d’un grup desplaçat de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida.

La unitat hauria de tenir entre 28 i 40 places per curs, en funció de les possibilitats de realitzar les pràctiques als dispositius assistencials, incloent-hi la participació de tots els centres mèdics de la vegueria. En aquesta reunió la conselleria va encarregar a la Universitat de Lleida i a la Delegació de Govern fer tots els tràmits necessaris per a l’inici dels estudis universitaris, a ser possible, per al curs vinent.

Junts considera que "la modificació del Govern, amb el canvi dels responsables de les Conselleries de Recerca i Universitats, Salut, i de la Delegació pirinenca, ha provocat una aturada en aquest procés, fent perillar aquests estudis universitaris al Pirineu". El grup parlamentari els considera "imprescindibles" per garantir la cobertura de professionals d’infermeria als dispositius assistencials del Pirineu, "així com fonamentals per a la seva revitalització econòmica, a través del coneixement i la recerca".

Mostrar formulari de contacte