Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Junts per la Seu demana que no s'ampliï l'horari de zona blava i verda als migdies

Junts per la Seu demana que no s'ampliï l'horari de zona blava i verda als migdies

L'esborrany de la nova concessió recull la proposta de gratuïtat els dissabtes a la tarda, però en contrapartida allarga l'hora de pagament matinal fins a les 14.00 h, de dilluns a divendres, i fins a les 15.00 h els dissabtes al matí. El grup municipal proposa mantenir el model actual dels matins (9.00-13.00 h)

Aparcaments de pagament de zona verda al carrer Major de la Seu d'Urgell
Aparcaments de pagament de zona verda al carrer Major de la Seu d'Urgell
27/06/2024 18:20

Junts per la Seu proposa que l'horari de zona blava i verda mantingui l'horari actual dels matins: de les 9 a les 13 hores. La petició s'ha tramès a l'equip de govern, en el marc de les propostes per als plecs administratius de la nova licitació, després de comprovar que l'esborrany recull la proposta presentada per Junts d'oferir aparcament gratuït els dissabtes a la tarda, però que en contrapartida allarga l'horari del matí, tant els dissabtes com entre setmana.

I és que si es confirmés aquesta proposta del govern municipal, els nous horaris de l'aparcament regulat de pagament serien: de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 h, i els dissabtes de 9.00 a 15.00 h. Tot plegat significa que cada setmana hi haurà quatre hores de pagament més que fins ara al centre de la ciutat.

Junts demana que no s'afegeixi dues hores més a l'horari de dissabte al matí i migdia i una més els dies entre setmana. En un comunicat, el portaveu del primer grup de l'oposició, Jordi Fàbrega, ha exposat que fer pagar entre setmana entre les 13.00 i les 14.00 h "penalitzarà aquells treballadors de la Seu que han d’agafar el vehicle per anar a la feina, per exemple per anar als polígons, i que tornen a casa a dinar".

Per això, Fàbrega defensa "que la gratuïtat d’aparcament de les 13 a les 14 hores és important" i que, a més a més, "és una mesura que afavoreix també tot el gremi de la restauració", de cara a facilitar que els clients que vulguin dinar al centre de la ciutat trobin aparcament gratuït a prop dels establiments. Finalment, també proposen aquesta mesura "per homogeneïtzar els horaris tots els dies i facilitar-ne el seu compliment", de manera que l'horari de matí sigui el mateix, de les nou a la una, en tots els dies en què s'aplica.

En relació a la resta del document, Junts ha fet arribar "petites modificacions tècniques o de redactat, per intentar millorar els plecs", assenyalen. Des del grup municipal, d'altra banda, han recordat que el preu actual de la zona blava "està regulat per l’ordenança corresponent que es va aprovar a l’octubre, amb el vot favorable de Junts per la Seu, i que ja inclou la gratuïtat dels primers 15 minuts d’aparcament".

 

Mostrar formulari de contacte