Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Junts reclama al Govern espanyol que autoritzi el pas de la fibra òptica fins al Pont de Suert

Junts reclama al Govern espanyol que autoritzi el pas de la fibra òptica fins al Pont de Suert

Es tracta d’una acció conjunta de les representants pirinenques al Senat i al Parlament Mayte Rivero i Jeannine Abella. És l’única capital de comarca que no disposa d’aquesta connexió, perquè només s’hi pot accedir per vies de titularitat estatal
La diputada Jeannine Abella (Foto: Junts)
15/11/2022 20:11

Mayte Rivero i Jeannine Abella, senadora i diputada de Junts, han dut a terme una acció conjunta per reclamar al Govern espanyol que es duguin a terme les actuacions necessàries per connectar amb fibra òptica el Pont de Suert. Les polítiques pirinenques argumenten que es tracta de l’única capital de comarca que ara per ara no disposa d’aquest servei, atès que només s’hi pot accedir per dues carreteres estatals, l’N-230 i l’N-260, i cal l’autorització del Govern espanyol per poder fer el desplegament.

En concret, la senadora Mayte Rivero ha registrat una moció al Senat i la diputada Jeannine Abella n'ha entrat una altra al Parlament, per demanar que l'Estat autoritzi, abans del primer trimestre del 2023, el pas del cablejat, que s’ha d'instal·lar en el tram de l’N-260 que va des de la Pobla de Segur al Pont de Suert, a través del Port de la Creu de Perves i, el de l’N-230 que discorre entre Vielha i el Pont de Suert.

Una acció reclamada per la Generalitat des del 2018

Rivero i Abella lamenten que, des del 2018, tot i que la Generalitat ha sol·licitat autorització per dur a terme les obres, encara no s’ha concedit el permís, per la qual cosa denuncien que el Govern espanyol atura el desplegament de la fibra òptic a l’Alta Ribagorça i crea un greuge comparatiu i d'oportunitats entre aquesta comarca i la resta del país. A més a més, denuncien que el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha fet el desplegament de la fibra òptica des de Vielha fins als túnels de Senet per poder donar cobertura al túnel de Vielha, entre altres, sense acabar d'arribar a la comarca pirinenca.

Una eina per lluitar contra el despoblament rural

Junts recorda que la Generalitat ha executat les obres pertinents perquè la seva fibra òptica arribés, en una primera fase, a totes les capitals de comarca i, posteriorment, a la gran majoria de municipis catalans. Ara com ara, s'han desplegat 4.200 quilòmetres de fibra, i s’ha arribat a un total de 354 municipis i 600 polígons industrials, la qual cosa suposa cobertura per al 88,76% de la població. A la vegada, coincideixen a reivindicar la importància d'aquesta infraestructura digital, especialment per a les zones rurals, com una eficaç i efectiva eina de lluita contra el despoblament.

Igualment, la senadora de Junts al territori, Mayte Rivero, ha registrat tres preguntes escrites al Senat en aquesta mateixa línia, en què reclama l’autorització d’aquests dos trams per abastir l’única capital catalana que encara no disposa de fibra òptica.

 

Mostrar formulari de contacte