Sou a: Inici / Notícies / Kilian Jornet amplia el palmarès amb la Mount Marathon d'Alaska

Kilian Jornet amplia el palmarès amb la Mount Marathon d'Alaska

Amb un temps de 41min48s, el corredor cerdà estableix un nou rècord de la prova. La cursa és una de les més antigues del món i destaca pel seu entorn natural

06/07/2015 13:40

Nou èxit per a Kilian Jornet. L'atleta cerdà ha ampliat aquest dissabte el seu palmarès amb la victòria a la Mount Marathon Race 2015, a Alaska. Aquesta era una prova que afrontava amb especial motivació pel lloc on se celebra, perquè és una de les curses més antigues del món (88 edicions) i perquè fins ara encara no l'havia disputat mai. A més a més, coincidia amb la celebració del Dia de la Independència dels Estats Units.

Jornet va completar la cursa, de 5 quilòmetres i un desnivell positiu de 921 metres, en només 41min48s. Amb aquest temps ha establert un nou rècord de la prova. L'anterior estava marcat en 42'55". Els nord-americans Rickey Gates i Jim Shine van completar el podi masculí. Tots dos li van disputar el primer lloc a l'ascens, però en el descens Jornet es va imposar amb diferència. La guanyadora femenina va ser la sueca Emelie Forsberg, companya de Kilian Jornet, que també va batre el rècord de la cursa en la seva categoria, amb 47min47s.

La prova d'Alaska parteix des del poble de Seward, a només 14 metres d'altitud, i arriba fins al mont Marathon, de 950 metres, des d'on es pot observar fiords i glaceres. El corredor pirinenc n'ha destacat "tant la tecnicitat com l'ambient que s'hi respira i el fet que hi corren el mateix nombre de corredors en categoria masculina, femenina i júnior". Jornet també ha elogiat l'excepcional entorn natural d'Alaska, on l'any passat ja va batre el rècord d'ascens i descens del mont Denali (McKinkey), la muntanya més alta de Nord-amèrica.

Kilian Jornet es quedarà aquests dies als Estats Units per començar a preparar la Hardrock 100, que es disputarà aquest cap de setmana vinent a Silverton (Colorado) i en la qual intentarà revalidar la victòria de l'any passat.