Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’ACM es reuneix de forma telemàtica amb alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell

L’ACM es reuneix de forma telemàtica amb alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell

L'entitat municipalista considera que la reactivació econòmica després de la COVID-19 l'han de liderar pobles i ciutats. L'ens va lliurar recentment als municipis alturgellencs 1.300 mascaretes i 2.000 guants de protecció
Reunió telemàtica de l'ACM amb alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell (Foto: ACM)
29/05/2020 18:40

El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Lluís Soler, i la secretària general de l'entitat municipalista, Joana Ortega, s’han reunit telemàticament aquest divendres amb els 19 alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell, en el marc del Consell d’Alcaldes. La trobada ha servit per compartir inquietuds i necessitats vinculades a la crisi sanitària i econòmica de la COVID-19, i per afrontar la reactivació socioeconòmica del territori.

Lluís Soler ha insistit en el fet que cal posar l'ACM al servei dels electes i els municipis, "com a institució que pot ajudar a fer més fàcil el dia a dia de les administracions locals, a través de l’assessorament tècnic o jurídic i la central de compres". També ha incidit en les accions formatives que ofereix, l'aclariment de dubtes o qüestions informatives, i la possibilitat de vehicular peticions del món local a les administracions superiors. Segons ha remarcat Soler, “la reactivació socioeconòmica ha de venir liderada pels pobles i ciutats, i en especial del territori, perquè només així tindrem una sortida justa i equilibrada al moment actual”.

El president de l’ACM també ha exposat que l’entitat municipalista està replantejant el Pla de Mandat 2020-2024 "per oferir encara més assistència i servei als ens locals". Soler ha explicat que s’està fent un recorregut pel territori, encara que sigui a través de videoconferència, per conèixer els seus requeriments. D'altra banda, l’ACM ha anunciat que té previst prioritzar l’agenda rural i crear un Fòrum de Petits Municipis per ajudar les zones més rurals de Catalunya, plantejant nous serveis d’assessorament a través d’oficines tècniques en matèria de gestió territorial, econòmica o contractació pública.

A més, la trobada ha servit per comentar qüestions relatives a la gestió del servei de transport i menjador escolar, així com d’agenda i desenvolupament rural, que la crisi sanitària de la COVID-19 va deixar sobre la taula i és de gran interès per als consells i municipis de muntanya.

Serveis de l'ACM

Diversos ens locals de l’Alt Urgell han rebut assessorament jurídic i tècnic durant aquest 2020 a través de l’ACM, amb consultes relatives a qüestions de contractació pública, gestió de la COVID-19 i de personal administratiu. Un total de 23 tècnics i electes de la comarca han participat en accions formatives plantejades des de l’entitat municipalista. D'altra banda, un 79% dels 19 municipis de l’Alt Urgell són usuaris de la Central de Compres de l’ACM, que ofereix l’opció de contractar 15 productes i serveis de forma agregada, estalviant procediments i amb avantatges econòmics. Els productes més usats són el subministrament elèctric, les pòlisses d’assegurança i l’adquisició de paper d’oficina i desfibril·ladors elèctrics. Un total de 20 ens en fan ús (15 ajuntaments, el Consell Comarcal i 4 ens depenents).

Durant la gestió de l’emergència de la COVID-19, l’ACM destaca que va lliurar gratuïtament als municipis de la comarca 255 mascaretes tèxtils, 1.010 mascaretes quirúrgiques, 2.020 guants i 20 mascaretes FFP2. D'altra banda, va afavorir la compra agregada de 2.700 mascaretes FFP2 a 5 municipis alturgellencs.

Entitat municipalista de referència

L’Associació Catalana de Municipis és l’entitat municipalista de referència a Catalunya. Compta amb més d’un miler d’ens locals associats: 937 ajuntaments, 36 EMD’s, 41 Consells Comarcals, 4 Diputacions, 3 Consorcis i 4 Mancomunitats.

Mostrar formulari de contacte