Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos nous pisos a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per a lloguer social

L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos nous pisos a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per a lloguer social

Els habitatges se sumen als set cedits enguany amb el mateix objectiu. La gestió anirà a càrrec de la societat privada municipal Habitatge i Urbanisme La Seu SLU
Cessió de pisos a HIULS (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
27/10/2021 18:10

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dimecres el lliurament de les claus de dos nous pisos de titularitat pública que cedeix l'Agència d’Habitatge de Catalunya a la societat privada municipal Habitatge i Urbanisme La Seu SLU per tal que en gestioni el seu ús. L'acte, que ha inclòs la signatura d'un conveni, ha anat a càrrec de la gestora de Proximitat a Lleida de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Montse Segura; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i el regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera.

Els dos habitatges se sumen els set pisos cedits durant aquest any per l’Agència d’Habitatge, adreçats també a lloguer social. En aquests immobles els Serveis Socials municipals podran reallotjar-hi famílies vulnerables.

El regidor d’Urbanisme, Joan Gurrera, ha especificat que "fins ara es tenien tres pisos conveniats amb l’Agència d’Habitatge i ara ja en són dotze, fet que ens satisfà". En aquest sentit, Gurrera ha volgut agrair la col·laboració de l'entitat per a fer-ho possible.

Per la seva banda, l’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, ha remarcat la importància de poder disposar de més habitatges cedits "perquè cada vegada hi ha més dificultats per accedir a aquest dret bàsic". El batlle de la Seu ha recordat que "es treballa coordinadament entre les regidories d’Habitatge i de Serveis Socials per donar resposta a aquesta problemàtica al municipi".

Subvencions pagament de lloguer

Prop de 400 famílies de la Seu d’Urgell i comarca han tramitat durant el 2021 una subvenció per al pagament al lloguer o prestació econòmica especial urgència. L’Oficina Local d’Habitatge ha estat, un any més, l’encarregada de tramitar les sol·licituds per a les persones que volen optar a l'ajut, que contempla aportar fins a un màxim d’un 40% del pagament del lloguer mensual. 

A banda de les subvencions directes, l’Oficina Local d’Habitatge de la Seu d’Urgell gestiona un parc viu de 20 pisos, que s’inclouen en la Xarxa Municipal de Mediació del Lloguer Social. Aquests habitatges, que són la majoria de propietaris particulars, es lloguen a un preu més baix que el de mercat. Alhora, s'ofereix als llogaters una cobertura de defensa jurídica i una altra cobertura de continent de l'habitatge totalment gratuïta durant la vigència del contracte.

L'Agència d'Habitatge de Catalunya gestiona també directament a la capital de l'Alt Urgell un total de 35 pisos.