Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aclareix que no s'han apujat les taxes del rebut de l’aigua

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aclareix que no s'han apujat les taxes del rebut de l’aigua

El consistori urgellenc explica que l’increment del darrer pagament ha estat a causa del confinament per la crisi sanitària de la COVID-19 i per la substitució dels comptadors. En la renovació de les màquines s'ha detectat una seixantena d'errors de lectura
Comptador d'aigua
08/10/2020 18:30

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha informat aquest dijous que no s'han apujat les taxes del rebut de l'aigua a la capital de l'Alt Urgell. El consistori urgellenc ha fet aquest aclariment "davant les queixes i consultes de la ciutadania sobre l’augment de l’import del darrer rebut". Un comunicat de premsa especifica que l’increment del cost ha estat a causa del confinament per la crisi sanitària de la COVID-19 i per la substitució dels comptadors.

El confinament hauria comportat més consum d’aigua a les llars, sumat a la despesa habitual durant els mesos de primavera i estiu, que és l'època de l’any que més aigua utilitzen els usuaris. D'altra banda, es considera que la substitució de comptadors, que estaven en funcionament des dels anys 90 i alguns fins i tot tenien més de 40 anys, "ha comportat la lectura real del volum d'aigua que s'utilitza a cada llar". En aquest sentit, s'assenyala que els comptadors antics eren inexactes, ja que "aquestes màquines perden al cap de deu anys eficiència en la lectura".

En un altre ordre de coses, l'Ajuntament de la Seu ha informat que s'han detectat errors de lectura en una seixantena de comptadors d’entre els 6.800 que hi ha a la ciutat. En aquest cas, tenien "una lectura zero". "En solucionar-se aquest error, aquests comptadors han fet saltar el consum de l’aigua en una sola lectura", concreta. El consistori s’ha posat en contacte amb els usuaris per explicar-los que no s’aplicarà aquest canvi de tram.

L'Ajuntament de la Seu s'ofereix per respondre a qualsevol dubte o aclariment dels usuaris (973 35 00 10) sobre el darrer pagament del rebut de l'aigua.

Mostrar formulari de contacte