Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aposta pel plàstic reciclat en les bosses de recollida d'excrements canins

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aposta pel plàstic reciclat en les bosses de recollida d'excrements canins

Es podran trobar en els 39 expenedors que hi ha en les diferents places de la ciutat. Actualment s'usen prop d'un milió d'aquestes bosses a l’any
Bossa de recollida d'excrements canins de plàstic reciclat
29/03/2022 17:25

Els 39 expenedors de bosses de recollida d'excrements canins que hi ha en les diferents places de la Seu d'Urgell oferiran a partir d’ara bosses fabricades amb plàstic reciclat, substituint les convencionals. Amb aquest canvi significatiu, l’Ajuntament urgellenc afirma que fa "un pas més enllà en el seu compromís amb la sostenibilitat".

Els expenedors permeten als propietaris de gossos obtenir bosses per poder recollir els excrements canins de les seves mascotes en el cas que se les oblidin en sortir de casa. En aquest sentit, des del consistori es recomana que se'n portin des que es surt al carrer, "perquè el gos pot defecar abans no arribin a un punt de distribució".

El consum de bosses de plàstic era de mig milió anual fins a l'any 2018. El número de bossetes es va doblar des del juliol d'aquell any gràcies a la campanya d’implantació de la identificació genètica de femtes a través de l'ADN. Actualment se n'utilitzen aproximadament un milió, fet que suposa una despesa de gairebé 10.000 euros anuals.

Obligatorietat de recollir les femtes

Des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es recorda que els propietaris de gossos tenen l’obligatorietat de recollir les defecacions de les seves mascotes per tal que tothom pugui gaudir d’una ciutat més neta. El fet de no recollir les defecacions canines està tipificat com una infracció greu a l’ordenança municipal de tinença i protecció dels animals i pot suposar sancions de 301 a 1.000€.

De moment, l’opció de subministrar bosses compostables s’ha hagut de descartar a causa del preu elevat.

Mostrar formulari de contacte