Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi 2021

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi 2021

El període de presentació de les sol·licituds serà del 27 d’abril al 7 de maig. Els tràmits s'han de dur a terme de forma telemàtica
La Seu emprèn
22/04/2021 14:35

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi 2021. El tràmit per optar als ajuts s'ha de dur a terme del 27 d'abril al 7 de maig a través de la pàgina web del consistori urgellenc. Les sol·licituds s'han de formalitzar amb un formulari telemàtic que requereix autentificació digital.

Les subvencions volen fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, així com als establiments que s’instal·lin al centre històric. També poden accedir als ajuts els locals que vulguin modernitzar-se o millorar, sobretot pel que fa a l’eficiència energètica.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, manifesta que “l’equip de govern municipal es reafirma en la convocatòria per donar suport als urgellencs i urgellenques que volen muntar un negoci al municipi o que volen fer reformes en els que ja regenten”.

Les bases

Les bases estipulen que poden sol·licitar les subvencions totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior als 100 m2 i que s’hagin instal·lat o modernitzat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant, l’any 2020.

Els ajuts contemplen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball, la creació d’un producte o servei  innovador, com a requisits més importants, així com els establiments que s’estableixin al centre històric de la Seu d’Urgell i els aparadors del carrer dels Canonges.

L’import corresponent a l’atorgament d’aquesta subvenció per al 2020 és de 20.000 euros. La quantitat màxima que una persona sol·licitant pot rebre és de 4.000 euros.

Atorgats prop de 200 mil euros

El programa de subvencions per a la promoció del municipi de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat en els darrers nou anys un total de 199.109,58 euros, a través de 156 ajuts. D’aquestes subvencions atorgades a establiments comercials i de serveis entre 2012 i 2020, 106 ho han estat per implantació; 60 s’han atorgat per reformes, ampliacions o millores, mentre que 40 s’han adjudicat a joves menors de 35 anys.

En aquestes darreres nou convocatòries també s’han lliurat 14 ajuts a establiments d’especial interès; 8 a persones majors de 55 anys i 9 ajuts a accions de traspàs.

Mostrar formulari de contacte