Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu d'Urgell obre el termini d’inscripcions per a les parades de Sant Jordi

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell obre el termini d’inscripcions per a les parades de Sant Jordi

A partir d'aquest dimecres 1 de març i fins al dia 31, es pot fer el tràmit de manera telemàtica al web municipal. Els estands s'ubicaran al passeig de Joan Brudieu
Parada per Sant Jordi a la Seu
28/02/2023 14:45

Aquest dimecres, 1 de març, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell obrirà les inscripcions per sol·licitar una parada per a la Diada de Sant Jordi a la Seu d’Urgell. Les inscripcions s’hauran de fer de manera telemàtica a través de la instància que es pot trobar al web municipal. El termini finalitzarà el 31 de març.

L’espai públic on s’instal·laran les parades el diumenge 23 d'abril serà el passeig de Joan Brudieu, entre l’edifici del Consell Comarcal de l'Alt Urgell en direcció al Sant Hospital. Val a dir però que en cas de pluja o altres causes de força major les parades, que estaran obertes al públic de nou del matí a vuit del vespre, s’ubicaran sota els porxos del carrer Major.

La Diada de Sant Jordi se celebra a la Seu d'Urgell amb diverses activitats culturals, com lectures en viu, signatura de llibres d’autors locals i altres propostes per a tots els públics. La darrera edició va comptar amb una trentena de parades de llibres, roses, artesania i altres objectes relacionats amb la jornada.

Criteris d'instal·lació de les parades

L’ocupació de l’espai per a les parades de Sant Jordi s’establirà segons la distribució d’anys anteriors. La col·locació dels estands començarà amb els establiments de la Seu d’Urgell, i es farà de forma alterna, és a dir, llibre-rosa-llibre. Pel que fa a la col·locació de la resta de parades, en primer lloc se seguirà l’ordre d’entrada de la sol·licitud i, en segon lloc, l’alternança de producte per tal que no es trobin dos negocis de la mateixa tipologia un a continuació de l'altre.

Respecte a les llibreries i les floristeries, podran ocupar un màxim de 12 metres, mentre que les entitats, associacions, clubs esportius, entre d’altres, tindran una dimensió màxima de 3 metres. Tant les parades de venda llibre com les parades de roses hauran de tenir un establiment obert a la Seu d’Urgell amb la mateixa finalitat. També podran sol·licitar l'espai aquelles parades de roses que faci més de 5 anys que paren per Sant Jordi al municipi.

Les entitats, associacions, fundacions o partits polítics que vulguin difondre les seves actuacions podran fer-ho, sempre i quan els llibres o revistes que es venguin tinguin una vinculació directa amb les seves finalitats. Finalment, els particulars podran vendre articles que estiguin elaborats per ells mateixos i tinguin algun tipus de vinculació amb la diada.

Parades dels centres educatius

Els centres educatius de la Seu d’Urgell hauran de comprar les roses a alguna de les floristeries de la ciutat. Només es podrà tenir una sola parada per centre educatiu de secundària de la Seu d’Urgell, prèvia tramitació per part de les direccions dels centres corresponents. Les escoles i instituts d’altres municipis no podran vendre a la Seu cap tipus de producte. D'altra banda, la normativa també especifica que queda totalment prohibida la venda d’articles de segona mà.

L'Ajuntament urgellenc cedirà gratuïtament taules per a les associacions i taulons amb cavallets per a les parades de flors i llibres que ho sol·licitin en temps i forma, segons es disposi.

Mostrar formulari de contacte