Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell afrontarà l’augment de demanda de Serveis Socials amb dos nous contractes programa

L’Alt Urgell afrontarà l’augment de demanda de Serveis Socials amb dos nous contractes programa

La Generalitat hi augmentarà la seva aportació en un 25% mentre que els ajuntaments l'incrementaran d'un 27%. El Consell Comarcal constata que els darrers anys s’han "disparat" les demandes d’atenció en diferents àmbits

Reunió del Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell, a Tuixent
Reunió del Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell, a Tuixent
26/05/2022 19:34

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell signarà dos nous contractes programa amb el Govern de la Generalitat per tal de "millorar, enfortir i ampliar la prestació dels Serveis Socials" a la comarca. Un d’aquests programes se signarà amb el Departament de Drets Socials i l’altre amb el d’Igualtat i Feminismes.

Els nous acords de col·laboració entre institucions s’estan treballant amb la mirada posada en l’augment de demanda que han experimentat els Serveis Socials de l'Alt Urgell els darrers anys i que s’ha aguditzat arran de la pandèmia. Des del Consell Comarcal expliquen que "els Serveis Socials de l’Alt Urgell, a través del Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU), atenen cada vegada més ciutadans i, per tant, els cal comptar amb més recursos humans i econòmics per poder continuar oferint un servei de qualitat".

La vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable d'Atenció a les Persones, Carme Lostao, ha manifestat que "les dades ens demostren que l’augment de persones que necessiten ser ateses pels Serveis Socials Bàsics és continu" i que "la pandèmia ha accelerat i ha empitjorat una tendència que ja anava a l’alça”. La també alcaldessa d'Oliana ha exposat aquesta situació en el Consell d’Alcaldes de l'Alt Urgell, que s'ha reunit aquest dijous. Aquest mes la sessió itinerant l'han dut a terme a Tuixent.

Lostao ha defensat l’augment de pressupost dels Serveis Socials de l’Alt Urgell pel fet que “uns Serveis Socials forts signifiquen millora en la qualitat de vida per a aquells que els han de menester i inversió de futur per a les entitats locals”. Alhora, ha reivindicat la necessitat de disposar d’uns professionals “que sàpiguen detectar, orientar, assessorar i gestionar”.

Per respondre a les necessitats actuals i les que es preveuen pels anys vinents, els nous contractes programa comportaran un augment considerable de les aportacions públiques, d’un 25% en el cas de la Generalitat i d’un 27% pel que fa als ajuntaments de la comarca. En aquest sentit, Carme Lostao ha remarcat que “cal d’ambicionar el millor servei i, per tant, els ens locals s'hi han de comprometre més que mai”. I hi afegit que "cal ser solidaris els uns amb els altres perquè precisament la pandèmia ens ha demostrat la vulnerabilitat de tot el nostre sistema, tant de salut com d'atenció social”.

Mostrar formulari de contacte