Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell arranja i desbrossa 200 quilòmetres de camins gràcies al programa Treball i Formació

L’Alt Urgell arranja i desbrossa 200 quilòmetres de camins gràcies al programa Treball i Formació

Els resultats s’han presentat aquest divendres al Consell d’Alcaldes, que s’ha celebrat a Noves de Segre. Acord per preparar un projecte per a la reducció de la contaminació lumínica a la comarca
21/09/2018 21:50

Aquest divendres s'ha presentat al Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, reunit a Noves de Segre, el balanç dels treballs d’arranjament, neteja i desbrossament de camins i senders realitzats pels 10 operaris que des de finals de gener d’enguany han participat en el programa Treball i Formació, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els ajuntaments alturgellencs i el Consell Comarcal.

En el període del 29 de gener al 31 d’agost, els participants en el programa han fet tasques de manteniment en 148 quilòmetres de senders i 61 quilòmetres de carreteres, la qual cosa suma actuacions en gairebé 200 quilòmetres de vies. Una altra dada interessant dels resultats presentats és que s’ha actuat en tots i cadascun dels 19 municipis de la comarca.

Els operaris van ser seleccionats per formar part del programa Treball i Formació dins de la Línia PANP. Dels treballadors, que en el moment de la contractació no eren perceptors de cap prestació per desocupació, 7 han tingut un contracte de 6 mesos, que va finalitzar el passat 28 de juliol, mentre que els altres 3 van ser contractats per un període de 12 mesos, fins al 28 de desembre. També es va contractar durant 12 mesos un coordinador de les brigades.

Reducció de la contaminació lumínica

El Consell d’Alcaldes ha tractat altres temes, entre els quals destaca el programa Camina Pirineus, i els serveis i les infraestructures de telecomunicacions a la comarca. D'altra banda, els representants municipals han acordat preparar un projecte per a la reducció de la contaminació lumínica i estalvi energètic, que es presentarà a la convocatòria oberta de fons europeus FEDER.

  • Consell d'Alcaldes a Noves de Segre (Foto: CCAU)
  • Camins arranjats (Foto: CCAU)

Mostrar formulari de contacte