Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

L’Alt Urgell se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

La barana del pont de la Palanca de la Seu s’ha pintat simbòlicament amb els colors de l’arc de sant Martí. Compromís de les institucions alturgellenques amb els drets de les persones LGBTI i per la lluita contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere
La barana del Pont de la Palanca amb els colors de l'arc de Sant Martí
26/06/2020 20:40

L’Alt Urgell s'ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, que tindrà lloc aquest diumenge, 28 de juny, i la barana del pont de la Palanca de la Seu s’ha pintat simbòlicament amb els colors de l’arc de sant Martí.

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell s'ha afegit d'aquesta manera a la proposta de la Xarxa SAI LGBTI del territori de Catalunya. Així mateix, el consistori urgellenc, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell s'han adherit al manifest “Un pas endavant cap a la diversitat LGBTI”, per fer efectiu el compromís amb els drets dels col·lectius i per la lluita contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

Des de la comarca s'ha fet referència també al posicionament del Govern de la Generalitat, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC Núm. 8163 - 26.6.2020 ACORD GOV/83/2020, de 23 de juny).

Fets d'Stonewall

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual (LGBTI) en record dels anomenats fets d'Stonewall, als Estats Units, que van tenir lloc el 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI.

Mostrar formulari de contacte