Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell exposa mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica

L’Alt Urgell exposa mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica

La jornada, organitzada per Pirinnowa’tt, va aplegar tècnics, empresaris, instal·ladors i particulars
Jornada de finançament de projectes d'estalvi i eficiència energètica
12/12/2018 18:15

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) ha acollit recentment una jornada informativa sobre mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica, organitzada pel projecte Pirinnowa’tt, que ha aplegat un total de 13 participants entre tècnics d’ajuntaments, enginyers, empresaris, instal·ladors i particulars del territori. Al llarg dels actes es van exposar diverses fórmules de finançament que faciliten fer front a la inversió que suposa posar en pràctica projectes d’instal·lacions d’energies renovables.

La jornada va començar amb la presentació de dues ponències, “Con finançar un projecte? Mecanismes i instruments de finançament”,  a càrrec de Joana Mundó, d’Ecoserveis i, “El repte de l’energia al segle XXI”, que ha exposat Pep Salas, d’SmartGrid.cat.

Tot seguit va tenir lloc una taula rodona d’experiències innovadores en la qual hi van prendre part Jordi Brescó, de l’empresa de serveis energètics Origina; Pep Puig, de Viure de l’Aire, que va parlar de finançament comunitari; Mireia Font i Xavier Escribà, que van explicar els ajuts Leader centrats en l’experiència de l’allotjament rural Cal Rossa de Taús; Anna Camp, de la Diputació de Girona, que va exposar l’exemple de Beenergy d’agregació de projectes públics; Joel Boix, de PEUSA, que va parlar del finançament local; i Joana Mundó, d’Ecoserveis, que va presentar la plataforma de finançament Enerintool. Les conclusions de la jornada van anar a càrrec de Núria Ruiz, tècnica del projecte Pirinnowa’tt.

La jornada va comptar amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Socials, Som Mobilitat Sostenible, Som Pirineu i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.

Mostrar formulari de contacte