Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Alt Urgell s’afegeix al Gran Recapte d’Aliments, enguany centrat en les donacions en línia

L’Alt Urgell s’afegeix al Gran Recapte d’Aliments, enguany centrat en les donacions en línia

El Consorci d’Atenció a les Persones, mitjançant el projecte Aliments per la Solidaritat i amb la implicació de Creu Roja i La Seu Solidària, demana la col·laboració ciutadana en un any en què s'ha descartat la recollida directa per motius sanitaris
El Gran Recapte d'Aliments 2020 a l'Alt Urgell
16/11/2020 14:20

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), a través del projecte Aliments per la Solidaritat i amb la implicació de Creu Roja i La Seu Solidària, demana a la ciutadania que participi en la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments, que enguany es fa de manera virtual. Tindrà lloc aquest divendres i dissabte vinents, dies 20 i 21, tot i que les donacions al punt de recollida ja estan actives des d’avui dilluns, dia 16.

A causa de la situació sanitària, i per tal de preservar la salut de voluntaris i donants, enguany no es pot fer l’habitual recollida d’aliments. És per això que aquesta 12a edició del Gran Recapte prioritza les donacions econòmiques. La representant del CAPAU i tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Marian Lamolla, remarca aquesta setmana "es presenta com un repte, com a societat, per donar resposta a la greu crisi social provocada per la situació de pandèmia que estem vivint”.

Lamolla hi afegeix que “tot i la greu situació que estem travessant, cal més que mai ser solidaris amb les persones vulnerables que tenim al municipi i a la comarca”. A dia d'avui, el projecte Aliments per la Solidaritat treballa amb 220 famílies de l'Alt Urgell cada mes, segons ha remarcat.

Com funciona el Gran Recapte 2020

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat els Bancs dels Aliments a reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions. És a dir, no es podrà fer la tradicional recollida física d’aliments, sinó que es demana a la ciutadania que faci una donació econòmica a la caixa del supermercat, donacions que es destinaran posteriorment a la compra d’aliments.

Les donacions també es poden fer al web granrecapteoline.com. D’aquesta manera, la campanya es transforma per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. El portal d'internet estarà operatiu tot un mes i, així, s'hi podrà fer aportacions fins al 16 de desembre.

Una altra forma de col·laborar, segons ha informat La Seu Solidària, és fent un ingrés al compte d'aquesta entitat: BBVA ES28 O182 2811 3802 0018 4674. Des de l'associació han destacat que tant en aquest cas com en les aportacions fetes en comerços locals, els aliments que es compraran aniran directament a famílies de la Seu i la comarca.

Principals canals de recollida

  • La pàgina web GRAN RECAPTE ONLINE pròpia dels Bancs dels Aliments, on es podran fer donacions que permetran adquirir aliments i distribuir-los. 
  • Als establiments de les cadenes de supermercats, serà el personal de botiga i/o el voluntariat qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa. Aquesta donació a través d’un CODI GRAN RECAPTE. Finalitzada la compara s’adquiriran aliments bàsics de primera necessitat.
  • Els webs de les diferents cadenes de distribució d’aliments on es podran fer donacions quan els clients facin la compra on line.
  • Altres canals de donació: Adquisició de tiquets a Mercats Municipals i a establiments de proximitat.

Respecte a aquesta nou format per a recollir aliments, provocat per la Covid-19, Marian Lamolla afirma que “cal agrair als comerços col·laboradors, ja siguin comerços locals o cadenes de supermercats la seva predisposició en aquest nou format. Les aportacions es podran fer directament a la caixa dels establiments, o també hi ha l'opció de fer-ho a través de transferència”. La tinent d'alcalde detalla que les aportacions dels comerços locals seran destinades directament al Banc d'Aliments de la Seu d’Urgell, i les aportacions a les cadenes seran distribuïdes a través del Banc d'Aliments de Lleida.

Voluntariat

El voluntaris i voluntàries seran pre­sents als punts de recollida diven­dres 20 i dissabte 21 de novembre a l’entrada de la botiga amb armilla identificativa d’un sol ús i mascareta, en torns de 4 hores.

Les seves funcions seran informar als clients del canvi d’operativa per motius de seguretat degut a la pan­dèmia, i de com es pot donar aquest any a la caixa, al moment de pa­gament de la resta de la compra, a través d’una donació monetària amb codi de barres. Es pot donar 1€, 3€, 5€, 10€, 20€, 50€ o la quantitat que vulgui el donant i el destí dels diners serà per a la compra d’aliments a la mateixa cadena on compra el client.

• Al finalitzar la donació, els hi donaran a caixa un adhesiu per enganxar lo al tòtem en forma de banyera situat a l’entrada.

Seran només 2 voluntaris per torn i es recomana que no siguin col·lectius de risc davant la COVID. No obstant, l’evolució de la pandèmia pot obligar als Bancs dels Aliments a haver de prescindir del voluntariat en el darrer moment.

• La forma més senzilla per donar-se d’alta com a voluntari tornarà a ser el web www.granrecapte.com. Els ciu­tadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors a un punt de recolli­da podran registrar-se a través d’un senzill formulari.

On seran els voluntaris?

Els voluntaris i voluntàries estaran situats als punts d’informació de nombroses poblacions en les principals cadenes de supermercats que s’han adherit a la cam­panya on line: Alcampo, Aldi, Ametller Orígen Alimentació Masgrau, Mar Blau, Bonpreu-Esclat, Caprabo, Carrefour, Ca­rrefour Market, Condis, Consum-Charter, Dia%, El Corte Inglés, Fragadis, GrosMercat, Hipercor, Lidl, Makro, Merca­dona, Mercats de Barcelona, Novavenda, Plus Fresc, Roges Supermercats, Simply Market, Spar, Sorli Discau, Suma, Super­cor, Superestalvi, Supermas, Supermer­cats Llobet, Supermercats Montserrat, Supermercats Pahissa, Supermercat Petitpreu, Superservis, Valvi i Veritas.

Mostrar formulari de contacte