Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Alta Ribagorça crea una gimcana turística digital per donar a conèixer la comarca

L'Alta Ribagorça crea una gimcana turística digital per donar a conèixer la comarca

‘El Pirineu Embruixat’ compta amb 12 punts geoposicionats en tres recorreguts al Pont de Suert, Vilaller i Boí, com un repte a superar per part dels participants i amb una recompensa final
Presentació de la campanya 'El Pirineu Embruixat' (Foto: Diputació de Lleida)
18/10/2022 11:15

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, María José Erta, han presentat aquest dilluns el producte turístic ‘El Pirineu Embruixat’, una gimcana digital que recorre la comarca de l’Alta Ribagorça. La iniciativa és una nova estratègia del pla de promoció turística de la comarca ribagorçana per desestacionalitzar el turisme i captar el públic familiar.

‘El Pirineu Embruixat’ ofereix una aventura que contempla un màxim de 12 punts al llarg de tres recorreguts geoposicionats, ubicats al Pont de Suert, Vilaller i Boí. L’usuari que hi participi haurà de superar una sèrie de reptes (pregunta/resposta, lectura de QR, captura d’imatge o preguntes encadenades) que hi haurà al llarg del recorregut, en forma de gimcana.

‘El Pirineu Embruixat’ parteix dels éssers llegendaris de les Bruixes dels Carantos de Vilaller i fa menció a altres personatges mitològics, com les fades encantàries de la Vall de Boí. També se centra en l’última habitant de Suert, al Pont de Suert.

Potencial mitològic de l'Alta Ribagorça

L’objectiu final és valorar els nuclis antics dels tres municipis que s'inclouen a la proposta i promoure la mobilitat dels visitants dins de la comarca per tal d’afavorir la descoberta. María José Erta ha explicat que “l’Alta Ribagorça té un important potencial mitològic, i la idea d’un viatge embruixat pel Pirineu era força engrescador”. El nou producte turístic és atemporal i permetrà augmentar l’oferta d’oci en èpoques de baixa afluència turística i captar el públic familiar. Es tracta d’una app web, en què no serà necessari descarregar-se el contingut al mòbil.

Campanya de promoció

Durant aquests mesos d’octubre i novembre, aprofitant la festivitat de Halloween, es farà una campanya de promoció en què els infants que hi participin guanyaran unes llaminadures. Des del Consell Comarcal, s’ha animat els veïns i veïnes de la zona a jugar-hi, ja que és "una forma diferent i lúdica de conèixer les curiositats del seu entorn".

L’ens comarcal ha editat també uns fullets plegables per guiar el funcionament del joc, on hi ha marcats sobre el mapa els diferents reptes a cada nucli. Dins de l’aplicació hi ha tres missions, una a cada municipi, i es poden fer juntes o per separat. Els reptes van des d’escanejar un QR fins a fer-se una fotografia a l’espai o contestar preguntes o sèries de preguntes sobre aquests nuclis i la comarca. Cada resposta duu a una pista que condueix els participants a la prova següent.

A més, cada missió resolta té premi vinculat al territori, que pot ser un regal físic o bé entrades a equipaments turístics de l’Alta Ribagorça.

Mostrar formulari de contacte