Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’antiga comanda hospitalera de Sant Salvador d’Isot, primera proposta del cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell”

L’antiga comanda hospitalera de Sant Salvador d’Isot, primera proposta del cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell”

La sortida guiada a peu tindrà lloc el dia 31 de juliol des del poble de Gavarra
Restes de Sant Salvador d’Isot. Autor: Carles Gascón Chopo.
26/07/2019 11:55

La sortida guiada a l'antiga comanda hospitalera de Sant Salvador d'Isot enceta, aquest pròxim dimecres 31 de juliol, el cicle de sortides guiades “Els Dimecres coneixem l’Alt Urgell”. L'indret amaga la història poc coneguda de la presència dels frares i les monges de l’orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem en aquestes terres. El cicle té l'objectiu de donar a conèixer, tot caminant, la comarca de l’Alt Urgell i el seu patrimoni cultural i natural.

Tot i ser un ordre de caràcter militar, els frares hospitalers tenien també un objectiu assistencial, que té molt a veure amb l’ajuda i l’acollida a la gent de pas. En el cas de Sant Salvador d’Isot, actualment en ruïnes, l’emplaçament acollí una comunitat de monges hospitaleres documentades des del primer quart del segle xiii, en un període d’efervescència de l’espiritualitat femenina que reclamarà la implementació de noves solucions a noves demandes religioses que, fins aquell moment, no havien rebut gaire atenció.

Aquests i altres aspectes seran tractats en la caminada del proper dimecres dia 31 de juliol, en una activitat que forma part d’un cicle que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal. Totes les visites són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i de la seva història, i són gratuïtes. Per participar-hi només cal inscriure’s a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 351 511).

 

 

Mostrar formulari de contacte