Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Escola Albert Vives continua endavant amb el projecte Cultivem Somnis

L’Escola Albert Vives continua endavant amb el projecte Cultivem Somnis

La iniciativa compta amb la col·laboració del Club Social El Picot i tres voluntaris de la ciutat. Els productes que es recullen de l'hort del centre escolar es destinen a l'entitat Aliments per la Solidaritat de l'Alt Urgell

Projecte Cultivem Somnis a l'Escola Albert Vives
Projecte Cultivem Somnis a l'Escola Albert Vives
11/10/2016 11:25

L’Escola Albert Vives continua endavant amb el projecte Cultivem Somnis, que compta amb la col·laboració del Club Social El Picot i tres voluntaris de la ciutat. Els productes que es recullen de l'hort del centre escolar es destinen a l'entitat Aliments per la Solidaritat de l'Alt Urgell.

El cultiu del terreny ha suposat aquest estiu una aportació de 101 quilos de patates, 87,5 quilos de tomàquets, 37,5 quilos de cebes, 12 quilos de porros, 13 quilos de remolatxa, 162 unitats d'enciams, 104 quilos de carbassons; 42 quilos de bledes; 15 cabdells; 18,5 quilos de tavelles; 31 cols; 10 quilos de cogombres i 4 quilos d'albergínies.

L'escola valora molt positivament l'experiència, que prosseguirà amb l'objectiu de seguir treballant diferents valors amb els alumnes, tot facilitant aliments frescos, de temporada i saludables, al usuaris d'Aliments per la Solidaritat. A més a més, la iniciativa també proporciona un espai de conreu a l'entitat El Picot, que és un servei social especialitzat que pretén facilitar la participació a la comunitat de les persones amb trastorn mental.

Hort solidari

Amb el projecte Cultivem somnis, els nens i nenes aprenen a cultivar un hort, a conèixer les diferents plantes que s'hi poden conrear, així com adquirir coneixements relacionats amb el seu cultiu (reg, adob, eines o llavors, entre d'altres). Les tasques hortícoles es relacionen amb els conceptes treballats en diferents àrees curriculars, tenint en compte conceptes com el pes, la mesura, el preu, el creixement i l'evolució vegetal, la fam al món, l'alimentació i la salut, i la climatologia. Finalment, a més de la vessant solidària, el projecte vol ensenyar a valorar l'alimentació saludable.

 

 

Mostrar formulari de contacte