Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell rep més de 4.000 visitants durant l’any 2019

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell rep més de 4.000 visitants durant l’any 2019

Les activitats que s'hi han dut a terme són visites guiades, cicles dedicats al formatge artesà, a la història local, a la meteorologia i a la Fira de Sant Ermengol, així com tallers familiars. El museu modifica enguany les seves tarifes
Espai Ermengol-Museu de la Ciutat (Foto: Espai Ermengol)
06/02/2020 17:40

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ha tancat el 2019 amb un total de 4.186 visitants, que han participat en visites guiades, cicles dedicats al formatge artesà, a la història local, a la meteorologia, a la Fira de Sant Ermengol, així com tallers de jocs familiars sobre exposicions i el Parc del Cadí-Moixeró.

Un total de 172 persones hi han accedit amb entrada general, 667 amb entrada reduïda i 841 amb entrada especial. D'altra banda, 966 persones han pogut entrar-hi de forma gratuïta i 1.540 visitants hi han passat per prendre part en alguna de les activitats programades.

Els visitants són majoritàriament catalans i majors de 65 anys, tot i que també destaquen els turistes de grups d'agències de viatges, que procedeixen principalment dels Estats Units, França i Alemanya.

L'Espai Ermengol ha registrat des de l’any 2012 un total de 30.464 visitants.

Visites guiades

Les visites guiades del 2019 s'han adreçat sobretot a grups de centres socials i agències de viatges, així com a participants en congressos que s’han celebrat a la ciutat. La ruta guiada que ha tingut més èxit és la dedicada al formatge, que compta amb una degustació per gentilesa de la Cooperativa Cadí.

Cal afegir que l’Espai Ermengol va ampliar l'any passat el catàleg de serveis guiats i tallers pedagògics de caràcter temàtic sobre història local, gastronomia i patrimoni natural, a través de la Ruta del Pa, la Ruta de les Fortaleses, La Seu Medieval i la proposta "Geologia i fauna i flora de l’Alt Urgell".

Activitats a l’Espai Ermengol

D'altra banda, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat va acollir durant l'any passat el cicle "Parlem de Formatge" (mes de març), amb 150 participants; el cicle "Parlem d’Història" (mes de maig), amb 469 assistents; una conferència sobre "Parlem de Meteorologia", amb 48 persones; el cicle "Parlem de Fira" (mes d’octubre), amb 93 participants; un taller de jocs familiar sobre l’exposició ‘Els superpoders dels nostres rius’, amb 7 assistents, i el taller familiar sobre "El Parc del Cadí-Moixeró ple de vida", amb 11 participants.

A més, l’Espai Ermengol també ha coorganitzat, juntament amb diferents àrees municipals i comarcals, les activitats de l’exposició "Se’n parlave i n’hi havie. Bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu" i de l’exposició fotogràfica del fons de Josep Maria Esclusa "Una mirada al passat", oferint visites guiades obertes a tothom. Pel que fa a la mostra dedicada a bruixeria, també s'hi va fer una taula rodona.

Durant la temporada d’estiu es van programar juntament amb la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell projeccions cinematogràfiques del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, sortides nocturnes, tallers de patrimoni natural per a casals d’estiu i una visita-taller a l’exposició “Herois i Superherois”, així com visites guiades gratuïtes al PIRIBUS.

El museu urgellenc també ha ofert visites guiades per a esdeveniments de la ciutat com el Mercat Medieval dels Canonges i el programa nadalenc del Món Màgic de les Muntanyes.

‘El museu és una escola’, novetat 2019

Aquest passat 2019 s’ha creat una nova proposta pedagògica a través del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Urgell anomenada "El museu és una escola", en què l’Espai Ermengol està essent un recurs de formació per als docents del territori i, alhora, està liderant un projecte multidisciplinar a la carta per als centres educatius interessats al descobriment del museu a través de la connexió amb altres partners de la comarca.

Modificació tarifes entrada i visites

Des de l’1 de gener d’enguany s'han modificat les tarifes d’entrada i de visita a l’Espai Ermengol. En primer lloc, l'accés a l'equipament serà gratuït per als empadronats a l'Alt Urgell. D'altra banda, el nombre de grup augmenta a 15 persones i s'amplia la tarifa reduïda a persones aturades, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals i nois i noies amb el Carnet Jove. També s'ha creat una tarifa infantil que s'emmarca en la tarifa especial per a infants de 7 a 12 anys.

Una altra modificació és que s'ha eliminat la taxa de 5 euros per al passaport de la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, ja que fa anys que ha deixat de funcionar. L'Espai Ermengol també serà gratuït els dies festius locals: el 7 de juliol (Sant Ot) i el 20 de gener (Sant Sebastià). D'altra banda, el servei de guiatge per hora tindrà un preu de 2,5 euros. Un altre punt que s'inclou és el canvi en la gratuïtat per a les entrades i visites de grups vinculats a institucions de caràcter cultural i educatiu de la comarca de l’Alt Urgell, que contempla que no paguin els monitors i professors responsables dels grups.

El tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia, indica que “el motiu d’aquesta modificació és que es vol que l’Espai Ermengol esdevingui un activador de memòria, sigui un espai de reflexió i d’aprenentatge". Guàrdia també ha incidit en el fet que es vol apropar el museu "a tota la ciutadania".

Mostrar formulari de contacte