Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Jacinto Bonales guanya la primera beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica sobre l’Alt Urgell

Jacinto Bonales guanya la primera beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica sobre l’Alt Urgell

L'historiador pirinenc durà a terme el treball 'El mercat de la terra a l’Alt Urgell (s.XVI-XIX)'. L'ajut que rebrà ascendeix a 4.000 euros
Jacinto Bonales (Foto d'arxiu: Consell General d'Andorra)
29/11/2019 10:50

El doctor en Història Jacinto Bonales ha guanyat la primera edició de la beca Ciutat d’Urgell de recerca històrica amb el treball 'El mercat de la terra a l’Alt Urgell (s.XVI-XIX)'. L’objectiu de la investigació serà conèixer i caracteritzar els mecanismes d’accés a la terra a la comarca alturgellenca, així com les diferents modalitats que hi havia en el període de l'estudi.

L’interès del treball rau en l’anàlisi d’una sèrie de processos econòmics cabdals per conèixer millor aspectes amplis de l’ordenament social de l'Alt Urgell durant l’edat moderna. La investigació podrà derivar en noves propostes de recerca d'abast ampli per al coneixement del passat local.

Jacinto Bonales disposarà d’un any per desenvolupar la recerca i cada sis mesos haurà de presentar els avenços corresponents, d’acord amb el que estableixen les bases de la convocatòria.

Jurat

La valoració de les sol·licituds presentades a la Beca Ciutat d'Urgell l’ha feta un jurat format pel regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia; dues persones designades pel consistori urgellenc, Lluís Obiols, arxiver municipal, i Carmen Xam-mar, historiadora; i dues persones designades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Carles Gascón, tècnic de Patrimoni Cultural del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

Beca bianual

La beca bianual, que està dotada amb 4.000 euros, la promou l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a través de l’Arxiu Comarcal.

Mostrar formulari de contacte