Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Oficina Jove de l’Alt Urgell acull una reunió del projecte europeu Trampoline

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell acull una reunió del projecte europeu Trampoline

La iniciativa, emmarcada en el Programa de Cooperació Transfronterera França-Andorra-Espanya (POCTEFA), té com a missió reforçar la cooperació en temes d’ocupació juvenil

Reunió a l'OJAU sobre el projecte europeu Trampoline (Foto: CCAU)
Reunió a l'OJAU sobre el projecte europeu Trampoline (Foto: CCAU)
03/06/2019 16:35

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha acollit una reunió del projecte europeu Trampoline, que té com a objectiu aconseguir més mobilitat laboral entre els joves i reforçar les estructures de joventut dels tres estats implicats en la iniciativa: França, Andorra i Espanya, a través del Programa de Cooperació Transfronterera POCTEFA.

Els socis del projecte són el Centre d’Informació Juvenil d’Occitània -que actua com a coordinador-, les Oficines d’Informació Juvenil de Perpinyà i de l’Arieja, la Generalitat de Catalunya, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el Centre d’Informació i Participació Juvenil de Saragossa i el Govern d’Andorra. A la trobada hi van assistir també responsables del programa que cofinança el projecte, com a mostra de suport i per expressar la importància que tenen les accions en els territoris transfronterers.

Primera ocupació

Els socis del projecte treballen conjuntament per augmentar el nombre de joves que obtenen una primera ocupació. Les accions adreçades a la consecució d’aquest objectiu són, entre altres, la realització d’un estudi de terreny sobre les oportunitats de cooperació i d’intercanvi perquè el jovent pugui treballar en serveis d’oci i temps lliure en qualsevol dels tres països.

Es contemplen dues activitats formatives, una dirigida a responsables i professionals d’estructures de joventut que donen suport a la població juvenil i una altra dirigida a joves, perquè puguin obtenir un títol (homologat) d’Animador d’Oci i Temps Lliure que els facilitarà treballar en serveis d’animació sociocultural a Espanya, França i Andorra. Finalment, el projecte contempla la cooperació entre les estructures de joventut dels tres països per organitzar i sistematitzar informació comuna que s’oferirà als joves perquè puguin trobar una primera ocupació més fàcilment.

Pressupost d'un milió d'euros

El projecte, el pressupost del qual ascendeix a 1.060.000 €, és cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg POCTEFA 2014-2020. L’objectiu és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera dels Pirineus. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes.

Mostrar formulari de contacte