Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L’Oficina Jove de l’Alt Urgell ofereix pràctiques professionals a Alemanya i Itàlia

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell ofereix pràctiques professionals a Alemanya i Itàlia

La proposta s'adreça a joves de 18 a 29 anys que estiguin a l'atur i siguin demandants d'ocupació. Les inscripcions són obertes fins que s'exhaureixin les places
Pràctiques a Alemanya i Itàlia
19/11/2019 13:20

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) ofereix un any més, a través de l’Associació Alba de Tàrrega, quatre places per a joves del territori que vulguin desenvolupar les seves pràctiques professionals en entitats o empreses (públiques o privades) d'Alemanya i Itàlia. L'estada, que no serà remunerada, s'emmarca en el Programa TNL Mobilicat.

L'objectiu de la iniciativa és facilitar la inserció laboral dels participants mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per als joves a l'hora d'accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.

El TNL Mobilicat consta de dues parts diferenciades. En primer lloc, es fa una formació prèvia de 120 hores a Tàrrega, amb contingut intercultural i de formació lingüística. Posteriorment, es duu a terme l'estada a l’estranger, del 19 de març al 10 de  juny de 2020. Els llocs de les pràctiques es trien en funció dels perfils dels participants i la seva formació.

Requisits

El requisit principal per inscriure's és tenir de 18 a 29 anys i estar a l'atur. Els joves que hi optin també han d'estar inscrits al programa Garantia Juvenil, un tràmit que es pot dur a terme a la mateixa OJAU. Una altra condició és ser demandants d'ocupació (DONO) i haver acabat estudis de grau mitjà, superior o universitari, o haver-los deixat a mitges.

D'altra banda, els sol·licitants no han de tenir experiència laboral en l'àmbit dels estudis cursats. En aquest cas, no es tindrà en compte una experiència laboral inferior a tres mesos. Els joves també hauran de tenir una formació bàsica d'idiomes.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, o bé escriure un correu electrònic a

Altres experiències

Cinc joves del territori han participat en edicions passades, a través de l'OJAU, en aquest mateix programa. La iniciativa està finançada al 100% pel Fons Social Europeu (FSE) i cobreix totes les despeses que els participants puguin tenir durant el període de pràctiques.

El Programa TLN Mobilicat està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del FSE i el programa de Garantia Juvenil. 

Mostrar formulari de contacte